Oni još uvijek postoje: Evo koje to osobine karakterišu pravog džentlmena

Evo koje osobine karakterišu pravog džentlmena.

NIKADA NEĆE DIGNUTI RUKU NA ŽENU

Pravi muškarac i džentlmen nikada neće dozvoliti sebi da digne ruku na ljepšu polovinu. Za takvog muškarca, žena je najveća svetinja na svijetu. Samim tim, svaka žena na ovom svijetu zaslužuje takvog muškarca.
Svaka žena zaslužuje da kraj sebe ima nekog kraj koga joj ne bi falila ni dlaka sa glave. Zato, kada pronađe takvog muškarca, pravog džentlemena, treba da ga čuvate za života.

PONUDI VAM SVOJU JAKNU KADA JE HLADNO

Pravi džentlmen nikada neće dozvoliti da je njegovoj ljepšoj polovini hladno. Osim toga, nikada neće dozvoliti da joj uopšte nešto fali kraj njega.
Ma koliko niska temperatura bila napolju, on je spreman svojoj dami ponuditi jaknu. To je gest koji u prvom trenutku daje do znanja koliko mu je stalo. Samo pravi muškarac je spreman uraditi sve za ženu koju voli više od svega.

 

NIKADA NE LAŽE

Cijeni iskrenost više od svega na ovom svijetu. Nikada neće dozvoliti sebi da laže zbog neke uzaludne koristi. Apsolutno je iskren sa svojom ljepšom polovinom u svakom trenutku. Zato su ovakvi muškarci prava rijetkost i prava sreća u životu svake žene.

IMA MANIRE

On nikada neće opsovati pred svojom damom. Pravi muškarac tačno zna kako treba da se ponaša pred osobom koja je nježnijeg pola. Zna da nema potrebe da bude grubijan niti neko ko psuje. Od njega žena može da čuje samo kako joj govori koliko lijepa tog dana i koliko je voli.

OTVARA VRATA

Pravog džentlemena ćete najjače prepoznati kada Vam otvori vrata nekog objekta. Nije potrebno da Vas poznaje, da bude blizak sa Vama. Onaj koji je rođen kao pravi džentlmen, on će u svakom trenutku to i da pokaže.

Samo je prava šteta što je takvih danas zaista malo. Ali oni koji još uvijek postoje, oni su pravo bogatstvo ovoga svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *