ZanimljivostiŽivot

Bio je NAJDEBLJI dječak na SVIJETU: Pogledajte kako izgleda danas nakon životne transformacije

Arya Permana, indonezijski tinejdžer koji je nekoć težio 421 lb (191 kg), bio je toliko velik da se morao tuširati vani u posebno izgrađenom bazenu. Iako je označen kao “najdeblje dijete na svijetu”, dokazuje da se naporan rad i postavljanje ciljeva uvijek isplate, prenosi Brigtside.me

Arya Permana ima 15 godina i jeo je 5 obroka dnevno, uključujući rižu, ribu, meso, juhu od povrća i tradicionalnu sojinu pljeskavicu. U prosjeku je bilo dovoljno hrane za 2 odrasle osobe. Mališan je morao prestati ići u školu jer je u hodu brzo ostajao bez daha. Budući da njegovi roditelji više nisu mogli pronaći odjeću koja mu pristaje, Arya već dugo nije nosio ništa više od saronga.

Ali na kraju je odlučio napraviti promjenu.

Dječak koji je nekoć bio najteže dijete na svijetu dokazuje da ne postoji cilj koji se ne može postići
Arya Permana se promijenio u mnogo vitkiju verziju sebe od dječaka teškog 421 lb (191 kg). Indonezijski student znatno je smršavio na samo 183 lb (83 kg), a čak je motivirao druge da usvoje zdraviji stil života. Ade Rai, njegova trener, pomogao mu je u učenju o tjelesnoj aktivnosti i uravnoteženoj prehrani.

Arya je sada simbol nade.

Dječak koji je nekoć bio najteže dijete na svijetu dokazuje da ne postoji cilj koji se ne može postići

Njegov trener je rekao da je Arya u početku imao 187 lb (85 kg) prije nego što mu je apetit drastično porastao. Sada mršavi ne klonuvši duhom. Značajno, među odraslima, ovo je rijetka kvaliteta. Postao je simbol nade, a sada ljudi govore stvari poput: “Čak i Arya može smršavjeti, pa zašto ne bih mogao i ja?” Dijete kombinira strogi raspored treninga s hranjivom prehranom i medicinskom njegom. Ade Somantri, Arijin otac, tvrdio je da je gubitak težine njegova sina omogućila medicinska skrb, stroga rutina vježbanja i dijeta.

Dječak koji je nekoć bio najteže dijete na svijetu dokazuje da ne postoji cilj koji se ne može postići

Arya prije nije mogla stajati duže od nekoliko minuta. Sada može igrati nogomet i druge sportove sa svojim prijateljima i pješačiti u školu nakon što je prošao kroz veliku operaciju kojom je smanjio količinu hrane. I jako smo sretni zbog njega!