Zanimljivosti

Zašto ljudi u Japanu ne piju vodu dok jedu, ovo sigurno niste znali

5. Može uzrokovati debljanje.

Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Pijenje vode dok jedete također može uzrokovati nakupljanje viška kilograma. Kada vaše tijelo ne može dovoljno dobro probaviti hranu, ono je pretvara u mast, zbog čega se debljate. Uzimanje vode uz obroke također može uzrokovati da vaše tijelo oslobađa više inzulina u krv, što povećava vaše šanse za pohranjivanje masti u tijelu.

Bonus: kako izbjeći pijenje vode uz obroke

Iako je možda teško odoljeti želji da pijete vodu između zalogaja, evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da to prevladate.

Jedite manje slane obroke. Budući da vas sol čini žednima, bolje je odlučiti se za hranu koja sadrži manje natrija.
Odvojite vrijeme za žvakanje hrane. Dobro sažvakanu hranu vaš želudac lakše probavlja, a dok žvačete, vaše tijelo proizvodi više sline, smanjujući vašu želju za pijenjem vode.
Pijte vodu 30 minuta prije obroka. Voda pola sata prije obroka jedan je od najučinkovitijih načina da ostanete hidrirani. Također se može učiniti da se osjećate sitije tako da na kraju pojedete manje kalorija.
Nemojte jesti na brzinu. Ako na brzinu nešto nešto grickate na putu do posla, velika je vjerojatnost da ćete ožednjeti jer ćete osjetiti potrebu da hranu isperete vodom.
Pijete li vodu dok jedete? Možete li pojesti cijeli obrok bez čaše vode?