Život

Za ovih 5 stvari se vjeruje da donose bijedu u kuću: Jednu svi čuvaju, a nemaju pojma šta znači

Prema principima feng šuija, postoji nekoliko stvari koje treba izbjegavati u domu kako bismo osigurali pozitivnu energiju.

Stručnjaci savjetuju da se riješimo sljedećih pet elemenata:

Ogledalo na pogrešnom mjestu:

Vjeruje se da postavljanje ogledala okrenutog prema krevetu može uzrokovati ljubavne probleme. Ova praksa, prema feng šuiju, propušta negativne vanjske uticaje koji mogu narušiti harmoniju u braku.

Foto: Unsplash

Boja ulaznih vrata:

Prilikom odabira boje za ulazna vrata, važno je usmjeriti se prema strani svijeta prema kojoj su okrenuta. Na primjer, crna se smatra prihvatljivom samo ako su vrata okrenuta prema sjeveru, dok se za ostale orijentacije vjeruje da privlače nesreću.

Kaktus:

Oštri i šiljati predmeti, poput kaktusa, prema vjerovanjima feng šuija, mogu donijeti nesreću u dom. Preporučuje se izbacivanje biljaka s oštrim lišćem kako bi se očuvala pozitivna energija.

Foto: Unsplash

Premjestite kalendar:

Ako se kalendar nalazi na ulaznim vratima, vjeruje se da simbolizira prolaznost života te može utjecati na životni vijek ukućana. Premještanjem kalendara na druge pozicije u domu može se unaprijediti harmonija.

Slika brodoloma:

Simbolika brodoloma često se smatra izazivačem nemira u domu. Ova vrsta slike može negativno utjecati na ponašanje i energiju stanara te se preporučuje izbjegavanje takvih elemenata, piše stil.kurir.rs.

Foto: Unsplash

Umjesto toga, preporučuje se unošenje svježeg cvijeća u dom, koje privlači sreću, odabir vrata u boji usklađenoj s feng šui principima, postavljanje namještaja u kružnom rasporedu radi boljeg protoka energije te okačivanje potkovice iznad ulaznih vrata kako bi se privukla sreća.