Život

Ovo do sada niste vidjeli: Najunikatnija prosidba ikada

Neobičnu bračnu ponudu dao je Amerikanac Stuart Shippie svojoj djevojci Marie – momak je meteorološkim balonom lansirao prsten u bliski svemir na visini od 27 kilometara, a zatim se spustio na jedno koljeno točno na mjestu gdje su pronašli nakit koji je pao s neba. Naravno, Stewart nije poslao pravi prsten u letu – zamjenski prsten je bio u zraku, ali na zemlji je ponudio pravi prsten.

Momak je svojoj djevojci dao nezemaljski prijedlog za brak tako što je poslao prsten u svemir

Stuart Shippie je vojni pilot koji je u slobodno vrijeme lansirao meteorološke balone kako bi provjerio koliko će se visoko podignuti. Stewart je pričvrstio novčiće na sonde, a kada su “lopte” pukle u zraku, pomoću GPS-a je pronašao ono što je na njih pričvršćeno. Odlučivši dati neobičnu ponudu svojoj djevojci Marie, Stewart je 31. kolovoza 2019. poslao meteorološki balon s prstenom u zrak.

Momak je zajedno s prijateljima i djevojkom odlučio lansirati meteorološki balon tako što je na njega pričvrstio prsten

Ali cijeli je tipov plan bio ugrožen – u početku nije imao helija za lansiranje sonde. A onda se pokazalo da je Marie došla u grad samo za vikend, a ako bi se vrijeme pokvarilo, lansiranje bi se moralo otkazati

Unatoč Stewartovoj zabrinutosti, on i njegovi prijatelji i Marie su se ipak mogli okupiti kako bi lansirali meteorološki balon.

Dok ga njegova djevojka nije vidjela, Stewart je novčić pričvršćen na sondu zamijenio prstenom.

Dekoracija je bila točno ispred Marie – ali ona to nikada nije primijetila

I tako je prsten započeo svoje putovanje u svemir.

Meteorološki balon se popeo na visinu od 27 kilometara, balon je pukao, a prsten je odletio natrag na Zemlju

Mjesto slijetanja pronađeno je prilično brzo, ali sam prsten nije odmah

Prema Stewartu, GPS prestaje raditi na visini od 12 kilometara, pa nakon što je sonda prešla ovu točku, nije znao u kojem smjeru će sonda s prstenom ići. No uspjeli su pronaći sletište, ali sam se morao oznojiti sa samim ukrasom – pao je u zaraslo polje.

Marie je pokupila ostatke sonde, ali nije primijetila da postoji nešto drugo

Shvatila je u čemu je stvar kada je Stewart kleknuo na jedno koljeno i zaprosio ju.

Za svaki slučaj, tip je lansirao lažni prsten u zrak i ponudio pravi. Uostalom, postojala je velika šansa da meteorološki balon, zajedno s ukrasom, odleti u nepoznatom smjeru, te ga više neće biti moguće pronaći.

Cijeli put prstena možete vidjeti u videu koji je podijelio Stewart!