Život

11 stvari o kojima morate razgovarati s partnerom prije nego što se odlučite na djecu

Postoji izreka koja kaže “nikada nije pravo vrijeme za dijete”, što je vjerojatno istina. Ali ono što može učiniti da to uzbudljivo i ludo užurbano vrijeme u vašem životu prođe malo glađe je raspravljanje o raznim temama koje su možda bile zaboravljene. Bit će mnogo stvari koje treba shvatiti na tom putu. Međutim, vrijeme za ove rasprave kada beba stigne bit će zauzeto novim tokom radosi

Bright Side je sastavio popis tema o kojima vrijedi razgovarati s partnerom prije dolaska bebe.

1. Ko će raditi koje poslove?

Iako samo jedna osoba može nositi dijete i doživjeti porod još uvijek postoji mnogo poslova koji se mogu podijeliti. Postoje poslovi koji doprinose brizi o bebi: rutina prije spavanja, hranjenje (ako ne i dojenje), vrijeme kupanja i mijenjanje pelena. Možda ćete oboje htjeti sudjelovati i raditi to, pa je sjajno biti na istoj stranici.

Ali tu su i kućanski poslovi: pranje rublja, usisavanje, kuhanje i čišćenje, koji će se povećavati jer će mališan stalno stvarati nered. Iako možda već imate određene poslove, o novoj rutini vrijedi razgovarati kako se ne biste osjećali preopterećeni.

2. Što ćemo učiniti za čuvanje djece?

Možda je očito, ali razgovor o brizi o djeci izaziva razgovor o tome ko će ići na posao. Možda ćete se i vi i vaš partner odlučiti vratiti na posao. Ako je tako, onda ćete morati shvatiti tko će paziti na bebu. Možda rođaci mogu pomoći, što može zahtijevati dosta organiziranja rasporeda različitih ljudi.

Naravno, stvari se mogu promijeniti i prilagoditi kada dijete dođe, ali pomaže da položite svoje karte na stol o tome što vidite za svoj obiteljski život.

3. Koje ćemo financijske odluke napraviti?

Svi znamo da beba košta puno novca, ali razgovor o tim financijama je od vitalnog značaja. Zajedničko kreiranje proračuna može biti korisno, kao i rasprava o vašim prednostima i slabostima kada su u pitanju financije.

Osim toga, trebat će se uzeti u obzir i drugi čimbenici, kao što je postojanje jednog ili više izvora prihoda. Ako ste prvi roditelj, troškovi su još veći i morate uzeti u obzir stvari poput autosjedalice, krevetića, kolica i odjeće. I, možda se čini rano, ali saznanje koliko trebate uštedjeti za njihovo obrazovanje daje vam odličan početak.

4. Kako bismo trebali disciplinirati svoje dijete?

Imamo različite ideje o tome što disciplina podrazumijeva. Ne radi se uvijek o kazni, već o tome kako, kao roditelji, pristupate situaciji na jedinstven način. Govoreći o načinima na koje ste bili disciplinirani u djetinjstvu, možete saznati hoćete li ili ne mislite da će određene taktike biti konstruktivne za vaše dijete.

5. Što će, ako uopće, vjeru imati naše dijete?

Možda je to jednostavan razgovor ako ste oboje iste vjere, ali ako ne, onda može biti malo složeniji. Važno je razmisliti želite li odgajati svoje dijete s određenom vjerom. S vjerom dolaze praznici i slavlja. Možda postoje određene koje slavite. Ako je tako, rasprava o tome gdje ćete provesti te praznike pomaže vam da dočarate kako vidite svoje živote.

Uz religiju, imamo ključne vrijednosti koje su nam od vitalnog značaja. Možda biste željeli razgovarati o vrijednostima za koje smatrate da ih je važno usaditi u svoje dijete i kako to planirate učiniti.

6. Koje bismo druge metode za rađanje djeteta mogli razmotriti?

Možda se osjećate kao da ste oboje na istoj strani, ali jeste li razgovarali o tome kako želite imati dijete?

Ako ne možete zatrudnjeti, postoji nekoliko drugih opcija kao što je želite li istražiti IVF, surogat majčinstvo ili posvojenje, a o tome vrijedi razgovarati. Možda je to težak razgovor, ali dobro je biti iskren sa svojim partnerom.

7. Gdje želimo odgajati svoje dijete?

Iz nekog razloga, bebe imaju puno stvari, iako su veličine samo lubenice. To može značiti preseljenje na veće mjesto ili prilagođavanje trenutnog prostora za novu osobu koja dolazi živjeti s vama. Važno je učiniti vaš prostor udobnim i funkcionalnim.

Možda se želite preseliti iz grada u predgrađe ili se možda želite preseliti bliže obitelji kako biste dobili pomoć.

8. Kakvi će biti rasporedi spavanja?

Spavati. Sveti gral za nove roditelje. Jeste li razgovarali o rasporedu spavanja kada beba dođe? Kao gdje će beba spavati i zajedničko spavanje. Kad trčimo na prazno, vjerojatnije je da ćemo pucati na svoje najmilije. Stoga, razrada načina kako bi se osiguralo da oba roditelja s maksimiziranje količine sna koju dobivaju je ključno.

9. Kakav će biti naš odnos nakon što beba stigne?

Parovi se mogu rastati i nenamjerno na kraju zanemariti jedno drugo, što je razumljivo kada nova osoba zahtijeva svu vašu pažnju i ljubav. Roditelji često osjećaju da im postaje lakše kako njihovo dijete stari, ali kada njihovo dijete provodi više vremena van, paru može biti teško ponovno se povezati. Možda bi bilo vrijedno razgovarati o načinima na koje još uvijek možete provoditi vrijeme zajedno kada beba stigne.

10. Želimo li napraviti zdravstveni pregled?
Ne samo da možete saznati spol djeteta, već, ako se odlučite na to, liječnici će moći reći postoje li još neka druga stanja. Izražavanje svojih osjećaja o zdravstvenim pregledima za bebu važno je učiniti rano. Izuzetno je teško razmišljati o tome, ali ako postoje bilo kakve abnormalnosti, rasprava o tome što biste učinili može pomoći.

11. Kako ćemo se nositi s nesuglasicama oko budućnosti našeg djeteta?

U anketi je 54% roditelja reklo da vjeruje da su djeca pod prevelikim pritiskom kada je u pitanju budući rad djeteta. Neki roditelji mogu zamisliti određeni život ili hobije za svoje dijete. Vi i vaš partner možete imati različite ideje o tome u koje izvannastavne aktivnosti staviti svoje dijete. Ali oni će neminovno imati svoje interese, koje treba njegovati.

 

Leave a Reply