NaukaNovosti

Šta bi se moglo dogoditi ako nosite hlače svaki dan (FOTO)

Uske traperice su u modi godinama i još uvijek su u trendu 2022. I premda se na kraju dana možda osjećate previše iscrpljeno da biste se presvukli, bolje ih je skinuti i odlučiti se za nešto opuštenije kada dobijete Dom. Zapravo, prečesto i dugotrajno nošenje uskih traperica može uzrokovati više problema nego što mislite, piše Brigtside.me

1. Može uzrokovati bol u nogama.

Unsplash.com

Koliko god vaše uske traperice bile moderne, bolje ih je pomiješati i obući opuštenije hlače te ih skinuti čim dođete kući. Provođenje previše vremena noseći uske traperice, osobito ako se krećete ili čučite tijekom dana, može povrijediti mišiće i živce u vašim nogama. Kombinacija uskih traperica i uskih remena također može uzrokovati utrnulost, bol i trnce na prednjoj strani bedara, stanje također poznato kao sindrom uskih hlača.

2. Moglo bi usporiti vašu cirkulaciju krvi.

Unsplash.com

Vaše omiljene traperice mogu biti vaša odjevna kombinacija za svaku priliku, ali ako ste ikada doživjeli osjećaj teških i umornih nogu, bolje je odlučiti se za udobnije hlače. Nošenje odjeće koja je previše ograničavajuća i uska oko struka može smanjiti vašu cirkulaciju krvi i otežati vašim venama da pumpaju krv natrag prema srcu i drugim organima.

3. Može pogoršati vašu žgaravicu.

Vjerojatno ste primijetili da vam traperice mogu ostaviti duboke i osjetljive izbočine oko struka ako ih nosite predugo. Uska odjeća koja gura u trbuh zapravo može uzrokovati refluks kiseline, jedan od najčešćih problema s crijevima od kojih mnogi ljudi pate. Čak i ako ste savršeno zdravi i niste upoznati s bolnom žgaravicom, još uvijek imate šanse za razvoj refluksa ako redovito nosite usku odjeću tijekom razdoblja od 2 tjedna.

4. Može utjecati na vaše držanje.

Iako bi nošenje uskih traperica moglo učiniti da se osjećate skupljeno, dugoročno gledano, zapravo može uzrokovati da se pognete. Skinny traperice narušavaju zdravu ravnotežu između donjeg dijela leđa i kukova, a budući da mogu uzrokovati pretjeranu fleksiju donjeg dijela leđa, mogu povećati stres na diskove kralježnice.

5. Nije dobro za vaše reproduktivno zdravlje.

Unsplash.com

Nema sumnje da su skinny traperice klasični, ali svakodnevno nošenje može zapravo povećati rizik od određenih infekcija i iritacija. Jedna od njih je vulvodinija, stanje koje karakterizira kronična bol u vašem privatnom području. Istraživači su otkrili da žene koje nose uske traperice 4 ili više puta tjedno imaju dvostruko veću vjerojatnost da će razviti vulvodiniju od onih koje nikada ne nose uske hlače.