Novosti

12 poznatih ličnosti koje ne planiraju ostaviti svoje milione svojoj djeci

Ponekad oni koji su rođeni u bogatoj i slavnoj obitelji mogu imati teži život od onih koji imaju obične roditelje. Kako čovjek treba shvatiti jesu li oni ti koji su postigli uspjeh ili je slava njihove obitelji odigrala ključnu ulogu? Kako bi izbjegao ovu dilemu, Nicolas Cage je čak promijenio svoje pravo ime, Coppola, kako bi sam postigao uspjeh.

Marlon Brando

Wikimedia Commons, © Public Domain

Glumac je imao 11 djece, između kojih je mogao podijeliti svoje nasljedstvo. Međutim, još za života iz svoje je oporuke isključio 2 osobe: posvojenu kćer Petru koju je odgajao od 14. godine i sina pokojne kćeri Cheyenne.

Službeni razlog za to nikada nije objavljen u javnosti. No, postoji mišljenje da je odluka o Petri donesena zbog činjenice da je djevojčina majka tužila Branda za novac. Razlog zašto je Oscarom nagrađeni glumac kaznio svog unuka nije poznat.

Daniel Craig

Glumac koji je tumačio agenta 007 je bogata osoba. Prema nekim procjenama, on vrijedi gotovo 160 milijuna dolara, od čega je Craig većinu dobio glumeći Jamesa Bonda. Međutim, njegove 2 kćeri vjerojatno neće ništa dobiti od ovog iznosa.

Budući da je iz siromašne obitelji (Craigov otac je bio pomorac, a majka učiteljica likovne kulture), smatra da čovjek treba sam zarađivati ​​za život. Glumac sam koncept “nasljedstva” naziva prilično neukusnim. Prema njegovoj filozofiji, čovjek bi trebao potrošiti sav svoj novac tijekom života.

Sean Connery

Od 2020. godine, kada je Sean Connery preminuo, svijet je čekao da se objavi glumčeva volja da sazna je li njegov sin išta dobio. Još za života Connery je u više navrata izjavljivao da će svom sinu oduzeti nasljedstvo kako bi ga naučio lekciju: “On ne zna kako je to kad mu je teško, ali nije kasno da nauči život .”

Glumac je 2007. godine javno obznanio da želi da njegov 45-godišnji sin “zarađuje za život sam, a ne od očeve kuke”.

Kirk Douglas


Još za života glumac je većinu svog vremena posvetio pomaganju onima kojima je potrebna. On i njegova supruga osnovali su zakladu čiji je cilj bio “pomagati onima koji ne mogu sami sebi pomoći”. Ne čudi što se u oporuci pobrinuo da gotovo sav svoj novac bude dat u dobrotvorne svrhe.

Andrew Lloyd Webber

Poznati skladatelj i pisac Fantoma iz opere, Mačke i mnogih drugih popularnih mjuzikla, tijekom svoje karijere zaradio je više od milijardu dolara. Međutim, njegovo petero djece nikada neće vidjeti ovoliku količinu, jer Webber smatra da bi svatko trebao zarađivati ​​za život.

“Radi se o radnoj etici – uopće ne vjerujem u naslijeđeni novac. Nisam za to da djeca odjednom nađu puno novca jer tada nemaju poticaja za rad”, kaže skladatelj.

50 centi

Sporovi između repera 50 Centa i njegovog sina Marquisea već su dugo predmet medijskih rasprava. Činjenica je da muškarac i tinejdžer svoju tešku vezu redovito rješavaju objavljujući svoje tekstove na internetu. Zbog toga je reper javno zaprijetio da će njegov sin biti isključen iz oporuke.

Simon Cowell

Glazbeni mogul, koji je producirao emisije kao što su The X Factor, American Idol i America’s Got Talent, također ne planira ostaviti nasljedstvo svojoj djeci. Prema njegovim riječima, najbolje što čovjek može dati svojoj djeci je svoje vrijeme i mogućnost da ih nauči onome što zna.

Producent ne vjeruje u ideju da svoje bogatstvo da svojoj djeci. Cowell kaže da bi radije donirao novac u dobrotvorne svrhe koje pomažu djeci i psima.

Anderson Cooper

Poznati američki TV novinar Anderson Cooper neće svom sinu ostaviti u nasljedstvo. Nedavno je o tome govorio na radiju. Pridržava se stava svojih roditelja koji su mu plaćali samo fakultet. A onda bi, prema novinaru, čovjek sve trebao postići sam.

Laurene Powell Jobs

Udovica osnivača Applea Stevea Jobsa, Laurene, nastavlja ostavštinu svog supruga. Žena ne planira ostaviti nasljedstvo svojoj djeci baš kako je želio njen pokojni muž. Umjesto toga, njezin je cilj “učinkovito rasporediti resurse”.

Poslovna žena ulaže milijune u tvrtke koje mogu promijeniti svijet. Primjerice, 2015. godine pokrenula je program koji pomaže studentima s niskim primanjima da plate fakultet.

Joan Crawford

Zvijezda starog Hollywooda, Joan Crawford, bila je majka 4 posvojene djece. Kad je glumica umrla, ispostavilo se da su njezina starija djeca ostala bez novčića. Cijelo bogatstvo Crawforda pripalo je mlađim blizancima. To je dovelo do sudskih sporova, zbog čega su starija posvojena djeca dobila pravdu.

David Cassidy

Sjajan primjer kako roditelj zaista može voljeti jedno dijete više od drugog može se vidjeti kod glumca Davida Cassidyja. U jednom od svojih intervjua rekao je da se ne smatra ocem svojoj kćeri Katie Cassidy (koju ste vjerojatno vidjeli u seriji Gossip Girl), jer je nije odgojio.

Ali Cassidy je nazvao svojesina, koji je odrastao s njim, jednog od najboljih ljudi koje je ikad poznavao. Kada je glumac preminuo, ispostavilo se da kćeri nije ostavio ni centa, a sva je imovina prešla na njegovog sina.

Philip Seymour Hoffman

U oporuci Oscarom nagrađenog glumca naveden je samo jedan nasljednik njegovog cjelokupnog bogatstva (koje iznosi oko 35 milijuna dolara), Hoffmanova djevojka, kostimografkinja Marianne O’Donnell. Filip je s njom imao troje djece. Glumac nije planirao svoj novac ostaviti njihovoj djeci. Prema njegovom knjigovođi, nije želio da se njegovi nasljednici osjećaju kao djeca iz “trust fonda”.

 Heath Ledger

Kći Heatha Ledgera ostala je bez nasljedstva jer je glumac par godina prije njenog rođenja napravio oporuku. 2008. godine muškarac je umro, a sva njegova imovina pripala je njegovim 3 sestrama i roditeljima. Međutim, obitelj Ledger učinila je pravu stvar i dala sav Heathov novac njegovoj tada dvogodišnjoj kćeri Matildi.