Novosti

12 skrivenih detalja o filmu koje će primijetiti samo najpažljiviji gledatelji

Kada prvi put gledamo film, obično pratimo glavnu priču i suosjećamo s glavnim junacima. Ali vrijedi pogledati većinu dobrih filmova barem još jednom kako biste pronašli odgovore na neke nejasne trenutke i skrivene poruke.

Sumrak

Twilight / Summit Entertainment

Na početku filma, Bella ima dječački stil i nosi široke jakne i košulje. No nakon što se Bella zaljubi u Edwarda, počinje nositi ženstveniju odjeću. Ideja kostimografa bila je da na ovaj način prikažu razvoj lika.

A postoji još jedna zanimljivost. Riječ je o sceni u kojoj Edward drži jabuku u dlanovima. Snimatelji filma odlučili su se na naslovnicu knjige Sumrak nazvati na ovaj način.

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Jeste li se ikada zapitali otkud Ginny dnevnik Toma Riddlea? Odgovor možete pronaći ako pomno pogledate scenu u kojoj se obitelj Malfoy susreće s glavnim junacima u knjižari. Lucius Malfoy hvata udžbenik iz Ginnyna kotla, osuđuje njegov izgled, a zatim ga vraća natrag. Ali u stvarnosti je stavio 2 knjige umjesto jedne, a nitko to nije primijetio.

Titanik

U jednoj od scena možemo vidjeti običnog muškarca kako hoda po palubi sa svojom suprugom. U stvarnosti, to nije samo pozadinski glumac već Edward Kamuda, povjesničar koji je veliki dio svog života posvetio očuvanju Titanicovog naslijeđa. Kad je James Cameron započeo produkciju filma, Kamuda mu je pomogao kao konzultant. Kao zahvalu, redatelj je u filmu ubacio Kamudu i njegovu suprugu kao statisti.

dobri momci

U ovoj sceni Robert De Niro broji pravi novac. Glumcu se nije svidjelo kako se lažni novac osjeća u njegovim rukama, pa mu je majstor rekvizita dao svoj novac. Iz sigurnosnih razloga, nitko nije smio napustiti set dok se sav novac ne vrati i prebroji.

Početak

Djevojka koja je filmske likove vodila kroz labirint snova i vratila u stvarnost nazvana je Arijadna po istoimenom liku iz grčke mitologije. Na početku filma, Ariadne nosi neprimjetnu sivu odjeću u stvarnom svijetu, a u snovima je odjevena u crveno. Možda se to odnosi na crvenu nit koju je Tezeju dala Arijadna i koja mu je pomogla da pronađe put iz Minotaurovog labirinta.

Avatar

Avatar dr. Grace s razlogom nosi top na kojem piše Stanford. Sigourney Weaver, koja je glumila ovaj lik, studirala je na Sveučilištu Stanford. Dakle, to je naklon biografiji glumice.

Drugo poglavlje

Obratite pažnju na stražnju stranu skateboarda, ima prilično poznat uzorak koji poznajemo iz filma The Shining. Nije teško pogoditi razlog zašto je to učinjeno. Oba filma temeljena su na romanima Stephena Kinga.

Kronike Narnije: Lav, vještica i ormar

Na početku filma, ledena kruna Bijele vještice je prilično velika i ima dugačke i oštre ledenice. Ali bliže finalu filma, njezin simbol moći počinje se topiti i smanjivati ​​se. Možda su filmaši htjeli pokazati da je kraljica sve manje moćna.

Kapetan Amerika: Građanski rat

Oni koji prate avanture heroja Marvel Cinematic Universe znaju da je štit Kapetana Amerike napravljen od vibranija i gotovo neuništiv. No nakon borbe s Black Pantherom možemo vidjeti velike ogrebotine na štitu koje nam se pokazuju u krupnom planu. Odgovor je jednostavan. Black Panther je također naoružan vibranijem koji može oštetiti štit od istog materijala.

Nema vremena za umiranje

Ulice talijanskog grada u kojem su se utrkivali James Bond i njegovi sljedbenici bile su prekrivene Coca-Colom. To je učinjeno kako bi kaldrmisane ulice bile manje skliske. 8.400 galona Coca-Cole poprskano je po ulicama što je koštalo otprilike 70.000 dolara. Međutim, to je bilo gotovo ništa u usporedbi s filmskim budžetom od 250 milijuna dolara.

La la zemlja

Poznati ples usred prometne gužve na početku filma snimljen je za 48 sati na temperaturama iznad 100°F. Ali i glumci su morali vježbati 6+ sati. Plesna koreografkinja Mandy Moore čak se morala sakriti ispod jednog od automobila odakle je plesačima izvikivala upute. To je učinjeno kako bi se spriječilo da koreograf bude uhvaćen kamerom iznad glave. (Credit: Brigtside.me)