Novosti

Evo zašto bismo trebali svaku večer staviti bijeli luk ispod jastuka, jako korisno

Češnjak vam može produžiti život, ali to nije njegova jedina korist. Ima nevjerojatne supermoći, kao što je borba protiv stanica raka, detoksikacija vašeg tijela, pa čak i smanjenje tjelesne masti. Nakon što saznate koliko je ova čudesna biljka korisna za naše tijelo, vjerojatno ćete naučiti zanemariti njenu oštru aromu. Možda biste čak htjeli staviti češanj češnjaka pod jastuk nakon što otkrijete sve divne tajne koje skriva.

Moglo bi vam pomoći da se riješite začepljenog nosa.

Foto: Brigtside.me

Vaš siromašni nos će pronaći olakšanje u aromi češnjaka. To je uglavnom zato što sadrži snažan antibiotik zvan alicin, koji polako isparava iz češnjaka i bori se protiv klica i infekcija. Alicin češnjaka pomaže očistiti vaše prolaze otapanjem sluzi. Proces je postupan, ali se isplati. Nakon nekog vremena riješit ćete se začepljenosti nosa i moći ćete jasno disati.

To bi moglo ojačati vaš imunološki sustav.

Foto: Brigtside.me

Češnjak ima sposobnost uništavanja svih vrsta loših bakterija, jer ima nevjerojatno moćna antibakterijska svojstva. Alicin blokira 2 skupine fermenata koji omogućuju da zarazne bakterije napreduju u ljudskom tijelu. Ako stavljanje češnjaka ispod jastuka postane redovita praksa, vjerojatno ćete primijetiti da se ujutro osjećate budnije i kako se rijetko razbolite.

Može otjerati insekte.

Foto: Brigtside.me

Ako ste se ikada uplašili da vam se pauk uvuče u usta dok spavate ili ste se ikada probudili zbog višestrukih uboda komaraca, ovo je definitivno ono što vam treba. Češnjak je otrovan za insekte, posebice komarce, i oni su toga svjesni. Zato se ova mala stvorenja klone mirisa češnjaka.

Moglo bi vam pomoći da bolje spavate.

Foto: Brigtside.me

Češnjak je bogat vitaminom B1, za koji je poznato da pomaže u borbi protiv problema sa snom. Osim toga, u češnjaku ima i dosta vitamina B6, koji značajno pojačava lučenje melatonina. Ova prekrasna biljka ima pozitivan utjecaj na vaš živčani sustav i na kraju vas može smiriti i opustiti vaš um.