Novosti

7 svakodnevnih stvari koje vjerojatno svi radimo pogrešno

Svaki dan dovršavamo milijune zadataka čak i ne razmišljajući radimo li ih ispravno. Međutim, ako pogledamo dovoljno duboko, mogli bismo otkriti da se većina naših svakodnevnih aktivnosti može učiniti daleko jednostavnijom, ugodnijom, pa čak i zdravijom.

1. Količina paste za zube koju koristimo

Foto: depositphotos.com

Dr. Gao Jye Teh, malezijski stomatolog koji studira na King’s Collegeu u Londonu, nedavno je na TikToku podijelio neke savjete o oralnom zdravlju koji su postali viralni. Pred 6 milijuna gledatelja objasnio je kako izgleda prava količina paste za zube. Otprilike je veličine jednog zrna graška za osobe starije od 3 godine.

Djeca s mliječnim zubima koja koriste pastu za zube veću od veličine zrna suočena su s najvećim rizikom. “To je zato što pretjerana konzumacija fluorida može uzrokovati estetski problem poznat kao dentalna fluoroza u zubima u razvoju”, primijetio je stomatolog. Kozmetičke posljedice kreću se od manjih diskoloracija, poput žutih i smeđih mrlja, do vidljivih rupa u zubima.

2. Cijeđenje vrećice čaja

Foto: depositphotos.com

Listovi čaja sadrže polifenole, mikronutrijente prisutne u brojnom voću, povrću i biljkama. Zbog velikih količina taninske kiseline u njemu, sadržaj fenola u čaju je ogroman. I dok hranjive tvari u fenolu imaju protuupalna i antikancerogena svojstva, jedna velika mana povezana s ovim povišenim razinama tanina je gorčina.

Još više titrabilne kiseline nalazi se u tekućini koja ostaje u vrećici čaja nakon što je potopljena u tekućinu koja sama izlazi. Slučajnim ispuštanjem ove vinske kiseline u vaše piće kada ga stisnete, na kraju ćete dobiti mnogo gorčinu, kiseliju i kiseliju šalicu. Osim toga, kompresijom se povećava vjerojatnost da će se rascijepiti i ispustiti odvojene listove u vašu čašu. Zbog toga će biti oblačnije, pa će vam biti manje ugodno kušati.

3. Način na koji pakiramo odjeću

Foto: depositphotos.com

Smotanje nečega jedan je od najboljih načina da uštedite puno prostora. To uključuje čvrsto smotanje odjeće i stavljanje u plahte u kovčeg. Izvrsno radi kada pakirate ruksak ili koristite kocke za pakiranje.

4. Odabir jaja

Foto: depositphotos.com

Ovisno o vrsti kokoši, jaja mogu biti različitih boja. Ali nema razlike u hranjivosti između smeđih i bijelih jaja. Jedina stvarna razlika je boja školjke i možda cijena. Ali druge stvari, poput onoga što kokoš jede i gdje živi, ​​utječu na okus i hranjivost jaja.

5. Kako režemo hljeb

Foto: depositphotos.com

“Nekoć sam smazala svoj svježi francuski hljeb kad sam ga rezala. Danas sam otvorio štrucu naopako — kad sam je narezao, nije bilo razbijanja!”

6. Kako odabrati temelj

Foto: Reddit

Linija čeljusti je najujednačenija na mjestu gdje se spaja s vašom čeljusti. Također, ovo mjesto nije jako uočljivo, tako da testiranje podloge ovdje neće pokvariti ostatak vaše šminke.

Isprobajte 3 različite nijanse pudera na ovom području. Zatim odaberite temelj koji izgleda kao da ga nema. Dobar je znak ako mu ne vidite bazu.

7. Kako sušiti suđe

Foto: Reddit

Ako je ručnik koji koristite čist, u redu je njime osušiti posuđe. Kada koristite ručnik, možete brzo i temeljito osušiti posuđe i zatim ga pospremiti. Izlažete se opasnosti da dobijete miris plijesni kada sušite posuđe naopako.