Novosti

14 primjera kako da prepoznate lažne prozvode

sve poznate marke često su krivotvorene. Ne samo da nanosi financijsku i reputacijsku štetu tvrtkama, već šteti i kupcima. Predmeti niske kvalitete, izrađeni od jeftinih materijala, vrlo se brzo troše i mogu čak imati negativan utjecaj na zdravlje ljudi.

Levi’s traperice

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Levi’s stražnji džepovi imaju lučni dizajn šavova koji oblikuju dijamant. Dakle, ako luk nije točan, nema dijamanta na dnu ili izgleda drugačije, traperice su vjerojatno lažne.

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Originalne traperice također imaju crvenu, žutu, zelenu ili bijelu Levi’s etiketu sa “R”. Ako su traperice proizvedene nakon 1971., “e” u logotipu bi trebalo biti malo, a ne veliko.

Zakovice trebaju imati “L.S. & CO. S.F.” žigosana na njima. Skraćenica je za “Levi Strauss & Co., San Francisco.” Ako ova slova potpuno nedostaju ili su samo djelomično prisutna, traperice su lažne.

Ralph Lauren odjeća

Kako biste razlikovali lažni od pravog komada, obratite pozornost na etiketu ispod ovratnika. U staroj verziji tvrtke naziv je izrađen sivim ili srebrnim nitima, au novoj verziji — žutim.

Još jedna istaknuta stvar na koju treba obratiti pozornost je logo jahača. Jahač se može prepoznati po konju, a vide se uzde, rep i uši konja. Na poleđini, logo treba biti uredno zašiven i dovršen. Ne smije biti tinte ili previše labavih krajeva.

Tissot sat

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Krunica ili ručka za navijanje na originalnim satovima ima ugravirano veliko “T”. Ako je samo zalijepljen na vrhu ili iscrtan bojom, sat je lažan.

Converse cipele

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Originalne Converse cipele imaju jezik sa svim detaljima o modelu, uključujući serijski broj, materijal i veličinu. Posljednji stupac uvijek se daje u centimetrima. Ako piše mm, odmah možete znati da su lažni.

Lažne Converse cipele često nemaju malu zvijezdu koju možete pronaći u sredini potplata. Povrh toga, originalne cipele imaju dijamante poput vafla s okomitim i vodoravnim linijama.

The North Face jakne

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Proizvođači krivotvorina često zanemaruju male detalje, pa je bolje provjeriti patentne zatvarače. The North Face koristi isključivo YKK patentne zatvarače.

Originalne jakne imaju YKK logo i na patentnom zatvaraču i na mehanizmu. Zatvarač bi se trebao glatko kretati, čak i na novim proizvodima.

Crocs sabot

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Autentične sandale uvijek imaju logotip tvrtke — krokodil Duke, nazvan po jednom od osnivača tvrtke. Izvorni krokodil ima točno 6 grba na leđima i 3 nožna prsta. Ako je jedan od ovih detalja drugačiji, riječ je o lažnom proizvodu.

New Era kape

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Autentične kape uvijek imaju posebne vrpce s druge strane. Tamo možete pronaći 2 logotipa. Tu je uvijek zaštitni znak New Era i logo određenog modela.

Povijest legendarnih Louboutin cipela koje su postale popularne slučajno, zahvaljujući običnom laku za nokte

Ray-Ban sunčane naočale

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Kako biste razlikovali lažne Ray-Ban naočale od originalnih, pogledajte jastučiće za nos. Trebao bi biti otisnut znak “RB”. Osim toga, jastučići za nos obično su prozirni ili svijetlo breskvasti.

Šarke su pričvršćene za okvir naočala s dvije metalne zakovice sprijeda i dvije sa strane.

Ugg cipele

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Nekoliko je pokazatelja lažnih proizvoda. U originalnim Uggsicama, lijeva cipela ima posebnu naljepnicu s logotipom tvrtke i slikom sunca. Ako cipelu okrenete pod kutom od 90°, trebali biste vidjeti kako se logotipi sunca mijenjaju iz tamno srebrne u svijetlo srebrnu boju.

Potplat bi trebao imati naziv tvrtke i veliko “R” u krugu kao zaštitni znak. Možda je prilično mala, ali ako je uopće nema, cipele su lažne.

Xbox kontroleri

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Na primjeru 14 popularnih marki otkrili smo kako razlikovati autentičan proizvod od lažnog
Kako biste razlikovali autentični Xbox kontroler od lažnog, pogledajte žicu. Originalni kontroleri imaju posebnu izbočinu na vrhu žice. A lažnjaci ga nemaju.

Birkenstock sandale

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Autentične Birkenstock sandale prepoznajete po ulošcima. Ovdje se nalaze sve informacije o proizvodu. Koriste crnu, zelenu, plavu i zlatnu (ovisno o modelu). Podaci uključuju logotip tvrtke, izraz “Made in Germany” i sliku stopala te veličinu u 3 različite mjere.

Kånken ruksaci i torbe

U posljednje vrijeme postalo je jako teško razlikovati lažne Kånken proizvode od pravih. Ali tvrtka preporučuje da obratite pozornost na male detalje. Koriste samo dvostruke šavove. Svi njihovi proizvodi imaju legendarne YKK patentne zatvarače, a jezik ima Fjällräven logo s jedne strane i Fox logo s druge strane.

Adidas cipele

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Postoji nekoliko načina kako razlikovati pravi Adidas od lažnog. Provjerite rupe za vezice. Originalne Adidas cipele tamo rijetko imaju metalne prstenove. Dakle, provjerite originalnu stranicu kako biste vidjeli kako bi model trebao izgledati.

Lego igračke

Foto: Michael Carian / Flickr, CC BY-SA 2.0

Na primjeru 14 popularnih robnih marki otkrili smo kako prepoznati autoraEntic Proizvod iz krivotvorine
Da biste razlikovali lažni Lego od originalnog, pažljivo pogledajte igračku. Prave igračke imaju zaobljenije i glatkije linije. Svaki element ima logo tvrtke.