Novosti

MOZGALICA: Otkrijte ko je ubica, a ko žrtva

Ako pratite tragove, istražite svakog od navedenih osoba i pažljivim detektivskim radom otkrijte ko je ubica a ko žrtva.

Novi detektiv po imenu Smit suočio se sa teškim slučajem ubistva. U događaj je bilo umejšano 5 osoba koje su se već poznavale. Jedna od njih je pogođena pištoljem.

Na žalost, u dokumentaciji nije bilo ni imena ubice, ni imena žrtve. Samo se znalo da se radi o dvije osobe od navedenih pet.

Smit je trebalo da pažljivo prouči svakog pojedinačno, pa da prema detaljima otkrije ko je počinilac, a ko žrtva u slučaju.

Možete li i vi to da uradite ako su vam date sljedeće informacije:

Džon


Džon je teniser amater. Dan poslije ubistva učestvovao je na turniru i igrao je sa protivnikom koji uopšte nije povezan sa slučajem.

Džek

Džek se preselio u grad u kojem se desilo ubistvo godinu dana pre nego što se ubistvo odigralo. Rođen je i odrastao je na malom ostrvu jgde su se ljudi najčešće bavili ribolovom. Njegov najveći san je bio da ima jedrilicu za ribolov.

Stiv

Stiv je radio kao maneken i bio je narcisoidan. Toliko da je nekoliko dana pre ubistva pozirao slikaru Bilu koji je trebalo da mu uradi portret.

Bil

Bil je poznati slikar koji je rekao da bi trebalo da završi Stivov portret najkasnije za nedelju dana.

Aleks

Odmah po ubistvu Aleks je otišao na Antarktik kao dio ekspedicije, da bi učio da živi u ekstremnim uslovima. Tamo je i za vrijeme istrage, zajedno sa još 20 naučnika.

Dodatne okolnosti koje će vam pomoći pri odgovoru:

– Nedelju dana prije ubistva ubica je polomio nogu.

– Stiv i Aleks su se upoznali 6 mjeseci prije ubistva.

– Aleks i ubica su se poznavali još od detinjstva – odrasli su u istom naselju u velikom gradu.

Ukoliko niste sigurni ko je ubica a ko žrtva, tačan odgovor možete pronaći na sljedećoj stanici: