Život

Naučno dokazano: Ovo je idealna razliku u godinama za partnera ako želite da veza potraje

Istraživanje koje je uključilo 3000 ljudi provelo je Sveučilište Emory, a pokazalo se da što je razlika u godinama veća, to je veći rizik od prekida veze.
Naime, anketa je to i pokazala

— par s razmakom od 5 godina ima 18% veće šanse za razvod od onih koji su iste dobi
— par s razmakom od 10 godina ima 39% veće šanse za razvod od onih koji su iste dobi
— par s razmakom od 20 godina ima 95% veće šanse za razvod od onih koji su iste dobi

I da potkrijepimo ovu studiju, neki od najnovijih prekida koji padaju na pamet su Sylvester Stallone i Jennifer Flavin koji imaju 22-godišnju razliku ili Madonna i njezin dečko, koji je 35 godina mlađi od nje, koji su se rastali nakon 4 godine.

A pogledamo li veze jedne od najpoznatijih holivudskih zvijezda, Leonarda DiCaprija, koji je sklon izlaziti s puno mlađim ženama, primjećujemo da njegove romanse nisu dugotrajne.
Glumac je nedavno prekinuo vezu s djevojkom Camilom Morrone koja je od njega mlađa 22 godine. Njihova veza trajala je 4 godine.

Od njegovih prijašnjih veza izdvajamo 17 godina mlađu manekenku Ninu Agdal i 10 godina mlađu manekenku Bar Rafaeli, a ni ove veze nisu izdržale test vremena.

Idealna razlika u godinama

Stoga je, prema ovoj studiji, minimiziranje razlike u godinama način na koji treba ići ako tražimo trajnu romansu. Brojke su pokazale da je razlika od 1 godine idealan razmak za opstanak veze, jer ti parovi imaju samo 3% vjerojatnosti da prekinu.

Neki poznati parovi dokazuju da je ova teorija točna poput Marka Zuckerberga, rođenog 1984. godine, i njegove supruge Priscille Chan, rođene 1985. godine, koji su u braku već 10 godina.
Ili Kelly Ripa, rođena 1970., i suprug Mark Consuelos, rođen 1971., koji su još uvijek jaki nakon 26 godina zajedno.

Znanost je otkrila idealnu razliku u godinama za partnera ako želite da veza potraje

Dakle, ako pogledamo Leonarda DiCaprija, koji je rođen 1974., njegov idealni partner ne bi trebao biti rođen prije 1973. ili kasnije od 1975. Dakle, bprema ovoj studiji, Angelina Jolie ili Drew Barrymore, obje rođene 1975. ili manekenka Tyra Banks rođena 1973., sve su slobodne zvijezde koje imaju optimalnu razliku u godinama s DiCaprijem koja bi mogla pomoći da veza potraje.

Slažete li se da je 1 godina idealna razlika u godinama? Ili mislite da godine ne bi trebale biti važne u vezi?