Život

Naučno dokazano: Ovo je idealna razliku u godinama za partnera ako želite da veza potraje

Neki ljudi kažu da su godine samo broj kada su u pitanju ljubav i veze.

Ipak, čini se da društvo vjeruje da treba postojati granica godina koje razdvajaju dvoje ljubavnika, a istraživači su čak pronašli savršeni jaz koji povećava šanse za dugovječnost para. Bilo kako bilo, mislimo da su ljubav, odanost i ljubaznost ono što je najvažnije u svakoj vezi, ali također je zanimljivo vidjeti što kažu istraživanja kada je u pitanju savršena razlika u godinama.

”Pravilo 7”
Budući da je tema koja bi trebala biti prihvatljiva razlika u godinama između 2 partnera subjektivna, a rasprave se mogu nastaviti u nedogled, društvo je smislilo pravilo za definiranje granice. Ovo pravilo pola vaše dobi plus sedam trebalo bi odrediti prihvatljivu minimalnu dob za partnera.

Dakle, prema ovoj jednadžbi, ako imate 30 godina, hodanje s nekim tko ima 22 godine bilo bi prihvatljivo, no 21-godišnjak bi se smatrao premladim za vas.

Ipak, ova smjernica možda baš i nema smisla jer na temelju nje, što smo stariji, čini se da veće razlike u godinama postaju prihvatljive. Na primjer, prema ovoj jednadžbi, u redu je da 60-godišnjak izlazi s 38-godišnjakom čak i ako je razlika u godinama 22 godine. Ipak, razlika od 8 godina između 28-godišnjaka i 20-godišnjaka nije prihvatljiva.

Također, čini se da se vrijeme ne slaže s ovom jednadžbom. Na primjer, razlika od 25 godina Michaela Douglasa i Catherine Zeta-Jones nije bila prihvatljiva kada su se prvi put vjenčali 2000., jer je on imao 55, a ona 30. Ipak, sada, 2022., on ima 77, a ona 52 godine, a čini se da se njihova različitost uklapa u ovo pravilo.

Što je istraživanje pokazalo pogledajte na sljedećoj strnici