Zanimljivosti

Ne dopustite da vas prevare: Evo na koji način nas tjeraju da kupujemo više

Zaposleni u maloprodaji posjeduju određene vještine koje mogu natjerati kupce da troše više novca u radnji, a da toga nisu ni svjesni. Ali ovi trikovi prestaju raditi čim ih kupci nauče. Dakle, htjeli bismo vam reći o nekim marketinškim trikovima koje maloprodaje često koriste, a vrijedi ih imati na umu kada sljedeći put idete u kupovinu, piše Brigtside.me

Odjeljci za čišćenje su neuredni s razlogom.

Sell-out. The interior of the trading floor in a clothing store.

Prodajni asistenti ostavljaju prostor za čišćenje neuredan s razlogom. Na ovaj način kupci će poželeti da se vrate urednom i organizovanom izlaganju novih kolekcija čiji su artikli, naravno, skuplji.

Malo je vjerovatno da ćete u outlet radnjama pronaći odjeću poznatih brendova.

Foto: Pexels

U teoriji, outlet trgovine izgledaju kao odličan izum jer se vjeruje da tamo možete pronaći robu poznatih brendova po sniženoj cijeni. Nažalost, to nije baš tako. U većini slučajeva, outlet trgovine rade kao vlastiti zasebni brendovi. Obično prodaju robu koja je posebno proizvedena za njih, a to znači da je već prilično jeftina.

Dakle, precrtane cijene na etiketama samo su marketinški trik jer je odjeća na policama outlet prodavnica često slabijeg kvaliteta.

Nastavite čitati na sljedećoj stranici: