Zanimljivosti

Video divovskog pitona postao je vrlo popularan na društvenim mrežama. Pogledajte šta su izvadili

Tim veterinarskih patologa nedavno je uklonio veliki leš aligatora iz tijela velikog burmanskog pitona koji je eutanaziran na Floridi. Obdukcija životinje snimljena je na zapanjujućem videu i nedavno je postala viralna na Instagramu.

Krupni piton bio je iste dužine kao najveći burmanski piton ikada ulovljen. Ovaj piton je ubijen u junu. Piton koji je nedavno seciran imao je 97 kilograma. Međutim, vjerovatno je da ga je posljednji obrok pitona učinio još težim. Grupa biologa otkrila je zmiju punjenu aligatorom u Nacionalnom parku Everglades.

Naučnici su istraživali invazivne biljne vrste kada su naišli na džinovsku zmiju, koja je također invazivna na Floridi.

Istraživači su brzo ubili zmiju kako bi ispoštovali lokalne propise o divljim životinjama i poslali je u laboratorij na Floridi na obdukciju. Ljudi u nekim područjima Južne Floride mogu uhvatiti ili ubiti burmanske pitone bez potrebe za lovnom dozvolom ili licencom. To je zato što su ove zmije invazivna vrsta i prijetnja lokalnim divljim životinjama. Aligator je rasječen kako bi naučnici mogli vidjeti šta je unutra. Otkrili su da je aligator još uvijek živ i zdrav, iako je bio prilično krvav.

Više na sljedećoj stranici: