Zanimljivosti

10 predmeta za svakodnevnu upotrebu i njihove skrivene namjene za koje nismo znali

Postoji toliko mnogo stvari na svijetu koje koristimo svakodnevno. Smiješno je to što pretpostavljamo koja je njihova stvarna upotreba i koristimo je na taj način. Nemamo pojma o njihovoj paralelnoj drugoj namjeni. Evo nekoliko primjera!

Mali gumb na trapericama

Foto: Imgur

Postoji ovaj maleni gumb na tvojim trapericama! Jeste li se ikada zapitali čemu služi? Zovu se zakovice i postavljaju se na vaše traperice na mjesta koja će se najvjerojatnije potrgati od naprezanja ili kretanja.

Rupe na ručkama

Foto: Imgur

Možda ste do sada čuli za to. One rupice tamo služe za odlaganje kašike tokom kuhanja kako se pribor ne bi zaprljao.

Mali utor na mjernoj traci

Foto: Imgur

Dakle, zašto nam treba ovaj metalni komadić na početku svake mjerne trake? Kad biste ga pažljivo pogledali, vidjeli biste da je i oglavak s jedne strane nazubljen. Ovo se može koristiti za označavanje točaka bez upotrebe olovke. Zgodno, zar ne?

Četke na stranama pokretnih stepenica

Foto: Imgur

Dakle, gotovo sve pokretne stepenice vani imaju četke sa strane. Zašto oni postoje? Ne, nisu tu da vam glancaju cipele. Ove najlonske čekinje igraju se s vašim umom i tjeraju vas da držite stopala podalje od rubova pokretnih stepenica! Time se izbjegavaju sve neželjene nezgode. Postavljen je tamo da se igra s vašom psihom.

Odvijači

Foto: Imgur

Jeste li znali da svoj odvijač možete koristiti i kao francuski ključ? Možeš!

Strelica goriva!

Foto: Imgur

Strelica pokraj simbola spremnika goriva je mjerač plina. Da, pokazuje vam gdje vam je mjerač!

Mala krila

Foto: Imgur

Ako ste korisnik jabuke, sigurno ste primijetili ova krila. Krilca na punjaču vašeg prijenosnog računala mogu se okrenuti prema gore kako biste namotali žicu. Stoga ga koristite na odgovarajući način!

Rupe u bravama

Foto: Imgur

Mala rupica pomaže u odvodu vode iz brave kada se koristi na otvorenom kako bi se spriječilo začepljenje i hrđanje. Super duper use, zar ne?

Folded Flapps

Foto: Imgur

Jeste li ikada vidjeli presavijene poklopce u svojim tetra pakiranjima sokova? Kako se ispostavilo, ovi su zalisci namjerno dizajnirani za male ruke. Preklopi su namijenjeni za preklapanje prema van kako bi se dijete lakše objesilo na svoju kutiju soka bez da je ispusti. To je vrlo zanimljivo, zar ne?