Zanimljivosti

7 NAVIKA KOJE MOGU UNIŠTITI VAŠE AUTO I ISPRAZNITI DŽEPOVE!

Luksuz je imati vozilo na raspolaganju kada vam je najpotrebnije! Zbog toga vožnja postaje izuzetno važna vještina! Ali nakon toga, postoje određene vozačke navike koje mogu zauvijek uništiti vaše vozilo! Vi zapravo također riskirate izgubiti mnogo novca!

Nepotrebno kočenje

Održavanje sigurnog razmaka od drugih vozila na cesti odlična je navika, zbog konstantnog kočenja, ako imate naviku održavanja razmaka vi ćete smanjiti upotrebu kočnica, i samim tim sigurni ste od kvara bar neko vrijeme, ali ako nemate ovu  naviku, budite spremni potrošiti novac na redovite zamjene kočionih pločica i diskova. Kako biste izbjegli neugodne nezgode, ne zaboravite odmah promijeniti kočiona crijeva i pripaziti na razinu kočione tekućine.

Rad hladnog motora na visokim obrtajima

Photo by Erik Mclean: https://www.pexels.com/photo/dashboard-with-control-and-measuring-devices-in-automobile-6075509/

Ovo je opet uobičajena pogreška koju mnogi ljudi čine. Da, većini modernih motora nije potrebno zagrijavanje, ali s obzirom na to, mjerač pokazuje radnu temperaturu, a motor ne smije raditi na više od 2000 okretaja. Pogotovo ako živite u hladnoj regiji!

Odmaranje ruke na ručicu mjenjača Kontinuirano

Photo by Erik Mclean: https://www.pexels.com/photo/mechanic-gearbox-inside-of-modern-car-5727256/

Za većinu vozača najprirodniji način vožnje je staviti jednu ruku na volan, a drugu na ručicu mjenjača. Ovo je korisno tijekom čestih promjena brzina, ali ovaj dodatni pritisak vaše ruke u mirovanju može utjecati na čahure poluge i sinkronizatore. To dovodi do preranog trošenja mjenjača. Najbolje je osloniti obje ruke na upravljač i mijenjati brzine samo kada je to potrebno.

Nastavite čitati na sljedećoj stranici: