Novosti

12 GLUMACA KOJI SU POSTALI NEPREPOZNATLJIVI NAKON ŠTO SU SE SPREMALI ZA SVOJE ULOGE!

7 Jamie Foxx kao Ray Charles u Ray

Foto: Collateral / Paramount Pictures, © Ray / Universal Pictures

Da bi glumio sljepoću Raya Charlesa, Foxx je morao stavljati kapke zalijepljene preko očiju 14 sati svaki dan. Budio se rano za snimanje i ostajao budan do kasno kako bi vježbao klavir. Za svoj nevjerojatan rad dobio je Oscara.

8 Hilary Swank kao Brandon Teena u filmu Dječaci ne plaču

Foto: Manfred Werner / Wikimedia Commons, © Boys Don’t Cry / Fox Searchlight Pictures

Kako bi savršeno ispunila svoju ulogu, Hilary Swank je obrijala kosu i zavila prsa kako bi izgledala ravna. Glumica je izgledala poput muškarca. Znala je izaći u javnost i tiho se predstavljati kao brat James.

9 Matt Damon kao Andrew Ilario u Courage Under Fire

Foto: Good Will Hunting / Miramax Films, © Courage Under Fire / 20th Century Fox

Damon je prošao strogu dijetu i režim treninga kako bi se pripremio za ulogu. Zbog lošeg tjelesnog stanja bio je pod liječničkim nadzorom mjesecima nakon završetka filma.

10 Demi Moore kao Jordan O’Neil u G.I. Jane

Foto. David Shankbone / Wikimedia Commons, © GI Jane / Buena Vista Pictures

Kako bi se pripremila za svoju ulogu, Demi Moore ne samo da je obrijala glavu, već je sudjelovala u intenzivnoj obuci mornaričkih foka.

11 Chris Hemsworth u filmu U srcu mora

Foto: In the Heart of the Sea / Warner Bros. Pictures, © Chris Hemsworth / Twitter

Naš omiljeni “Thor” doživio je drastičnu transformaciju težine. On i njegova krupna glumačka ekipa radili su na dijeti pod nazivom “Izgubljeni na moru” koja je bila toliko teška da se svaki izgubljeni kilogram osjećao kao kilogram. Tema o kojoj su ovi glumci svakodnevno pričali na setu bila je njihova prehrana i koliko su kilograma izgubili.

12 Nicole Kidman kao Erin Bell u Razaraču

Foto: Georges Biard / Wikimedia Commons, © Destroyer / Annapurna Pictures

Nicole Kidman glumila je istrošenu detektivku Erin Bell u Razaraču. Trebali su joj tjedni da se navikne na ovaj lik. Tijekom snimanja imala je gripu, ali je svoju bolest maksimalno iskoristila u svom poslu. Zbog bolesti je jedva stajala.