Zanimljivosti

12 poznatih ličnosti koje su se u potpunosti TRANSFORMISALE nakon svoje slavne karijere

7 Kristen Stewart

Source: © Twilight / Summit Entertainment and co-producers, © Spencer / Komplizen Film and co-producers

Kristen Stewart borila se svladati izazovnu ulogu koju je igrala u sagi Sumrak. Ipak, doživjela je preporod u svojoj karijeri i sada je među favoritima za osvajanje Oscara za portret Diane od Walesa u svom nadolazećem filmu Spencer, koji govori o Lady Di. Sve je to zahvaljujući njezinom izvrsnom radu na manjim filmovima.

8 Matthew McConaughey

© Dallas Buyers Club / Truth Entertainment (II) and co-producers, © Greenlights: Raucous stories and outlaw wisdom from the Academy Award-winning actor / Headline

Matthew McConaughey igrao je glavnu ulogu u romantičnim komedijama poput Kako izgubiti tipa u 10 dana i Planer vjenčanja početkom 2000-ih. Glumac se sada smatra izvrsnim dramskim izvođačem i u biti je iza sebe ostavio svoj više rom-com album zahvaljujući velikom preokretu koji je Oscar za Dallas Buyers Club značio za njegovu karijeru.

Ne samo da je uspio napraviti veliki zaokret u svojoj glumačkoj karijeri, već je i ušao u spisateljski svijet autobiografijom Greenlights.

9 Miley Cyrus

Source: © Hannah Montana / It’s a Laugh Productions and co-producers, © Miley Cyrus / YouTube

Miley Cyrus proslavila se u mladosti zahvaljujući dobro zapamćenoj glavnoj ulozi u televizijskoj seriji Hannah Montana, gdje se zahvaljujući svom šarmu i nevinosti nametnula kao nova Disneyeva ikona.

Pjevačica je pokazala dramatičnu promjenu u stilu nakon što je show završio i morala je kročiti vlastitim putem. Počela se predstavljati na otvoren i buntovan način, što ju je učinilo jednom od najpoznatijih umjetnica desetljeća.

10 Nicolas Cage

Source: © Leaving Las Vegas / Lumiere Productions and co-producer, © Con Air / Touchstone Pictures and co-producers

Nicolas Cage započeo je svoju karijeru kao pouzdan dramski glumac, pojavljujući se u filmovima Davida Lyncha, Briana De Palme i braće Coen.

No, nakon što je osvojio Oscara za Napuštanje Las Vegasa, glumac se fokusirao na filmove u kojima je glumio akcijskog heroja i preuzeo profil zvijezde box-officea, što ga je dovelo do snimanja nekoliko filmova u tom žanru početkom 2000-ih.

11 Taylor Swift

Source: © Taylor Swift / YouTube, © Taylor Swift / YouTube

Karijera Taylor Swift započela je jakim utjecajem na Americacountry glazba. Ali njezin megahit album 1989., objavljen 2014., doveo ju je do zvijezda. Njezina je glazba bila mnogo više u pop žanru, a postala je superslavna osoba kakva je danas.

Iako se povremeno vraćala svojim country korijenima i dokazala da je raznolika i eklektična tekstopisac, do slave ju je doveo radikalan pomak prema mainstream popu.

12 Tom Hanks

ource: © Bachelor Party / Bachelor Party Productions and co-producers, © Bridge of Spies / Dreamworks Pictures and co-producers

Tom Hanks jedan je od najpoznatijih glumaca svoje generacije, s mnogo nagrada i dugim popisom klasika u karijeri.

Rijetki se sjećaju da je na početku svoje karijere imao uloge u jednostavnim i ugodnim komedijama kao što su Splash, Momačka večer i Big. Postao je dramska ikona kakva je danas zahvaljujući Oscaru za izvanrednu izvedbu u Philadelphiji