Zanimljivosti

15 psiholoških znakova da se nekome sviđate, obratite pažnju na 4. i 12. znak, oni su najvažniji!

Da li vam se neko sviđa? Svi se možemo osjećati nesigurno ili neizvjesno kada započnemo nove veze, pitajući se sviđamo li se nekome doista. Nitko od nas nije čitač misli, ali naša tijela i psihologija mogu reći. Srećom, postoje neki znakovi koji jasno odgovaraju na ovo pitanje i mogu nam suptilno dati do znanja što netko doista osjeća prema nama, piše Brightside.me

1. Smjer njihovih stopala

Foto: brightside.me

Ako su njihova stopala okrenuta prema vama, to može pokazati da su zainteresirani. “Otvoreni govor tijela pokazatelj je da je netko znatiželjan i pažljiv prema vama”, kaže licencirana terapeutkinja Shamyra Howard. Ostali znakovi mogu uključivati ​​naginjanje prema vama s opuštenim ramenima i neprekriženim rukama.

2. Možete li vidjeti njihove ruke

Foto: brightside.me

Kad je nekome ugodno u vašoj blizini, obično možete vidjeti njegove ruke. To bi mogao biti odličan pokazatelj da se partner osjeća sigurno i povezano s vama.

3. Nagib glave u 2 smjera

Ako vaša simpatija naginje glavu u stranu dok vas sluša kako pričate, to može biti dobar znak. Naginjanje glave može pokazati da su znatiželjni i usklađeni.

4. Ruke su im vlažne.

Foto: brightside.me

Mogli bismo pretpostaviti da to samo znači da je nekome vruće ili znojan, ali to zapravo može označavati živce. To što su nervozni znak je da bi mogli biti zainteresirani za vas i da ne žele ništa zabrljati, što je dobar znak da im je stalo!

5. Spotiču se o svoje riječi.

Još jedan način na koji bi netko mogao odati da je nervozan jest ako se spotakne o svoje riječi — osobito ako je obično samouvjeren ili u središtu pozornosti. “Kada znate da oni inače nisu neugodni, ali su neugodni i ne mogu formulirati rečenice u vašoj blizini, to bi mogao biti znak interesa”, kaže stručnjak za veze.

6. Stoje ili sjede blizu vas.

Foto: brightside.me

Ako stoje nekoliko centimetara od vas u situacijama kada ste zajedno, moguće je da jednostavno ne mogu odoljeti porivu da vam budu što bliže. Ako se ne boje bliskosti i jasno iznose svoju želju (ali ne na jeziv način), vjerojatno je to dobar znak.

Mnogi od nas prestanu se smiješiti na način da nam se vide prednji zubi kad navršimo 5 godina, osim ako nismo super sretni. Dakle, kada se jako zabavljaju, potražite zube. Ako su istinski jako sretni, neće se truditi prekriti prednje zube kad se smiješe.

8. Upiru oči s vašim punim licem.

Foto: brightside.me

Neprekidni kontakt očima može učiniti da se ljudi danas osjećaju nelagodno. Dakle, ako njihove oči provode većinu vremena između vaših očiju, nosa i usana, to znači da vam se sviđaju.

9. Ližu usne (na sladak način).
Znanost kaže da kada vas netko privlači, vaša usta proizvode više sline. Dakle, vaša bi simpatija mogla oblizati usne ili ih stisnuti kad su u vašoj blizini ako su jako zainteresirani. Pazite, pobrinite se da ovo oblizivanje usana ne bude jezivo!

10. Ostvaruju fizički kontakt.

Foto: brightside.me

Fizički kontakt može biti dobar način da testirate vodu kako biste vidjeli kako reagirate na njihov dodir. Dakle, mali izgovori za kontakt, poput dodirivanja koljena ili stavljanja kose iza uha, mogu značiti da žele biti bliže vama.

11. Dodiruju vrat.

Foto: brightside.me

Vrat je dio tijela koji predstavlja komunikaciju i ranjivost. Dakle, ako dodirnu ovo područje dok komuniciraju s vama, to bi moglo nešto značiti. Na primjer, to bi mogao biti znak da su zainteresirani za vas i da se brinu hoće li doći na pravi način.

12. Izdvajaju vas u grupi.

Foto: brightside.me

U grupnim situacijama pronalaze načine da provedu male trenutke s vama. To bi moglo biti postavljanje izravnih pitanja ili samo odgovaranje na ono što ste rekli. Smijati se vašim šalama, gledati vas i voditi razgovore sa strane također je dobro.

13. Dosljedni su u komunikaciji.

sviđate
Foto: brightside.me

Dosljednost u komunikaciji odličan je pokazatelj zainteresiranosti. Održavanje kontakta ključno je za izgradnju odnosa, stoga ne bi smjeli “nestati” na dulje vrijeme i onda se vratiti bez objašnjenja.

14. Crvene se oko tebe.

Crvenilo je iskrena reakcija na uzbuđenje ili dobivanje doze adrenalina. Stoga, to može biti uobičajeni znak da vas netko privlači – osjeća se “uhvaćeno” da je uzbuđen zbog druge osobe.

15. Puno se smiju s vama.

Smijeh i osmjeh načini su uspostavljanja intimnosti, odnosa i veze s nekim. Dakle, ako se ovo često događa između vas, to može značiti da im se jako sviđate.