Zanimljivosti

7 dijelova vašeg tijela koje nikada ne biste trebali tetovirati: Evo zašto

Tetoviranje je postalo veoma popularno posljednjih godina. Statistike pokazuju 43% ljudi nosi tetovaže u čast voljenih, a 37% zbog stila.

Međutim, doktori i tattoo umjetnici sugeriraju da postoje određena mjesta koja nisu idealna za tetoviranje.

Ovdje možete pronaći 7 dijelova vašeg tijela koje je bolje izbjegavati tetovirati.

1. Laktovi

Stručnjaci ne preporučuju tetoviranje na laktovima, jer je teško zadržati mastilo na ovom području. Štaviše, koža je veoma debela i ima mnogo izbočina i izbočina. Postoji i velika mogućnost da ako ne navlažite laktove, vaša tetovaža će vrlo brzo izblijedjeti.

Foto: Pexels

2. Pazuh

Pazuh je jedno od najbolnijih mjesta za tetoviranje. Bol može biti veoma jak i proces će vjerovatno biti nepodnošljiv za vas.

3. Iza koljena

Područje iza koljena je vrlo osjetljivo i ima mnogo nervnih završetaka.

4. Dlanovi i prsti

Da, ovo su popularna mjesta za tetoviranje, ali stručnjaci kažu da nije preporučljivo tetovirati prije svega dlanove i prste, jer je ovo otvoreno područje, a izlaganje suncu će jako utjecati na vašu tetovažu, brzo će izblijediti. Osim toga, tetovaže na bočnim stranama prstiju blijede čim zacijele.

Foto: Unsplash

5. Oko rebara

Izgleda sjajno, ali bol je izuzetno velika. Takođe, proces zarastanja može trajati duže za žene ako moraju da nastave da nose grudnjak, a koža će im stalno biti iritirana.

Foto: Unsplash

6. Lice

Tu je koža jako osjetljiva i na ovom dijelu se nalazi mnogo nervnih završetaka. Ako se odlučite za tetovažu na ovom dijelu tijela, ne zaboravite da koristite kremu za sunčanje svaki dan.

7. Gležnjevi i potkoljenice

Područje gležnja i potkoljenice lako se trljaju cipelama i čarapama. I iz tog razloga, tetovaža može vrlo brzo izgubiti svoje svijetle boje.