Zanimljivosti

OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDJETI: 5 razloga zašto muškarac ne treba depilirati prsa

Sigurno je da mnogi muškarci imaju dlake na grudima. Nekima se sviđa, nekima ne.

Neki smišljaju razne metode da se riješe dlaka, a neki su zadovoljni svojim dlakama na prsima.

Bilo kako bilo, uklanjanje dlaka sa sobom donosi i niz neprijatnosti.

Iritacija

U nekom trenutku, kada dlake počnu rasti, postoji opasnost od iritacije. Koža može postati crvena, a uz rast dlačica, počet će i svrab. Također, nakon depilacije koža može postati osjetljiva dok se ne prilagodi.

Ružan izgled

Isprva je lijepa, ali kad počne da raste, poprimi ružan izgled. Osim toga, boja dlačica je mnogo intenzivnija, što dovodi do ovog ne baš prijatnog “prizora”.

Foto: Pixabay

Jer tvojoj devojci se to možda neće svidjeti

Vjerovatno niste razmišljali o tome, ali nedostatak dlaka koje vam je majka priroda poklonila može biti uznemirujuća za vašu djevojku. Grub izgled kose može pokvariti romantičan trenutak.

Jer mijenja svoju strukturu

Ako ste uklonili dlačice na prsima, očekujte da će se zgusnuti i postati mnogo tamnije. Vremenom može ponovo dobiti onaj meki izgled, ali ne i boju.

Foto: Pixabay

Jer bi se vašem partneru moglo svidjeti

Da li ste ikada pomislili da možda dlake na grudima uopšte nisu problem za vašu djevojku? Često je lijepo gledati film u krevetu i igrati se s rukom na partnerovim grudima. Da prođete prstima po mekanim dlačicama, jer vam to pričinjava zadovoljstvo.

Dakle, ljudi, razmislite dvaput prije nego što se riješite dlačica na prsima. Možda kada ni ne razmišljate o tome, mogu biti moćan saveznik.