Novosti

NA TIK TOKU ISPLIVAO VIDEO IZ ŠKOLE: Poslušajte pucnjavu (uznemirujuće)

U jutarnjim satima danas, dogodio se incident u školi na području Vračara u Beogradu. Trinaestogodišnji dječak je, nakon što je mjesec dana planirao, izveo napad u kojem je pucao na nekoliko svojih vršnjaka. Nakon temeljne istrage, policija je pronašla spisak imena učenika koje je dječak planirao ubiti, kao i skicu napada. Dječak je koristio očev pištolj, kojeg je navodno uzeo iz sefa, i prvo pucao na domara i tri djevojčice u holu škole, nakon čega je upao u učionicu gdje je imao sat historije i pucao na nastavnicu i ostale učenike. Nakon toga, otišao je u druge učionice i ranio više vršnjaka.

Obojica – otac i dječak – su uhapšeni, ali s obzirom na to da dječak nije navršio 14 godina, neće biti krivično odgovoran. Ipak, prema zakonu za maloljetnike, nakon psiholoških testova, postoji mogućnost da bude smješten u određenu ustanovu ako to bude potrebno. Iako ne može biti zadržan u pritvoru, postoji mogućnost da će biti prebačen na mjesto zatvorenog tipa zbog moguće osvete.

Dječak je poznat kao primjeran učenik s izvrsnim ocjenama i uspjesima na različitim takmičenjima, ali postoji informacija od jednog roditelja koji ga poznaje da mu se događalo vršnjačko nasilje, iako to nije potvrđeno od strane policije.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO:

@ndjukiich #03_05_2023 #beograd #kostakecmanovic ♬ original sound – ᅟ

POGLEDAJTE VIDEO PRIVOĐENJA DJEČAKA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU OVDJE!