Život

Mnogi iskusni baštovani nisu znali za ovaj trik za brži rast krastavaca!

Kada se obratite iskusnim baštovanima za savjet o uzgoju krastavaca, vjerojatno ćete čuti istu preporuku iznova. Postoji jedan jednostavan trik koji svaki vrtlar zna, a koji može značajno povećati prinose vaših krastavaca. Taj trik je zalijevanje krastavaca jednom mjesečno posebnom mješavinom koju možete lako napraviti kod kuće.

Da biste pripremili ovu čarobnu mješavinu, trebat će vam 200 grama krede, 10 litara mlake vode i boca za pohranu otopine. Kredu prvo trebate usitniti na što sitnije komadiće. Zatim, dodajte usitnjenu kreda u vodu i dobro promiješajte. Nakon nekoliko trenutaka, primijetit ćete da se voda pretvara u bijelu mliječnu tekućinu.

Prije svakog zalijevanja krastavaca, trebate dobro promućkati smjesu kako bi se krede ravnomjerno rasporedile u vodi. Ovaj poseban rastvor ne samo da će potaknuti duplo veći rast plodova krastavaca, već će također pružiti dodatnu zaštitu biljkama od raznih bolesti.

Znanstvenici su otkrili da je kređeni rastvor bogat kalcijem, koji je ključan za pravilan rast i razvoj biljaka. Nedostatak kalcija može rezultirati slabim plodovima i lomljivim stabljikama. Zalijevanjem krastavaca ovom mješavinom, osiguravate im dovoljnu količinu kalcija, što rezultira zdravim biljkama i obilnim plodovima.

Također, kreda ima alkalno svojstvo koje pomaže održavanju optimalne pH vrijednosti tla. S obzirom na to da krastavci preferiraju blago kiselu ili neutralnu pH vrijednost, zalijevanje kređenim rastvorom pomaže održavanju prikladne okoline za njihov rast.

Uzgoj krastavaca može biti izazovan, ali uz ovu jednostavnu tehniku zalijevanja, možete povećati vaše šanse za uspješan uzgoj sočnih i ukusnih krastavaca. Isprobajte ovu mješavinu i uživajte u obilju plodova koje će vaš vrt donijeti. Vaši susjedi će biti zavidni na vašem vrtlarskom umijeću i ukusnim krastavcima koje ćete dijeliti s njima.