Zanimljivosti

Naučite čitati ljude: Govor tijela otkriva mnogo o nama, na koji način prekrštate ruke?

Jeste li upoznati s činjenicom da način na koji prekrižite ruke može pružiti uvid u vašu osobnost?

Govor tijela ima značajnu ulogu u komunikaciji, no tumačenje njegovih znakova može biti izazovno. Neki gestovi pružaju dragocjene nagovještaje:

– Otvorene dlanove povezujemo s iskrenim namjerama.
– Predugi kontakt očima može ukazivati na neiskrenost sugovornika.
– Prekrižene noge mogu signalizirati otpor ili nedostatak otvorenosti.
– Dodirivanje lica ili ruku može ukazivati na stres.
– Brzo lupkanje prstima ili vrpoljenje može izraziti dosadu, nestrpljenje ili frustraciju.

Osim ovih, postoji mnogo drugih znakova i gestova koji otkrivaju različite aspekte ličnosti. Danas ćemo analizirati što vaša poza prekriženih ruku može otkriti o vama. Pogledajte sliku ispod, usporedite je sa svojom pozom i odaberite opciju koja najviše odgovara vašem položaju.

Opcija 1

Ako ste odabrali prvu opciju, vjerojatno karakterizira vašu osobnost racionalnost u donošenju odluka. Logični ste, praktični i odgovorni. Iznimno ste snažni i pouzdani, ne dozvoljavajući emocijama da iskrive vaš razum. Prije donošenja odluka temeljito vagate prednosti i nedostatke, što vas čini mudrim i razumnim. Lako razumijete druge bez da ih morate slušati. Empatični ste i suosjećajni, često preuzimajući perspektivu drugih. S puno razumijevanja pristupate drugima i velikodušno im pružate podršku. Vaša fleksibilnost i orijentacija prema rješenjima čine vas spremnima preuzeti promišljene rizike za akciju.

Opcija 2

Izbor druge opcije ukazuje na vašu intuitivnu prirodu. Dobro se povezujete sa svojim emocijama i osjećajima, ne propuštajući nijedan detalj. Intuitivno osjećate čak i najsitnije promjene u okruženju. Unatoč tome, osjećaji rijetko utječu na vaše odluke. Poznati ste po inteligenciji i ljubaznosti prema drugima, a također ste skloni sentimentalnosti.

Možda će vas zanimati:

Najveća Greška koju PRAVE Roditelji Svom Djetetu: Djeca zbog OVOG Najviše Pate!

Opcija 3

Ako ste se odlučili za treću opciju, vjerojatno obilježava vašu snažnu samouvjerenost. Imate izraženu osobnost i čvrsto se držite svojih principa i vrijednosti. Važnost sigurnosti reflektira se u vašem zaštitničkom odnosu prema drugima. Porodica je za vas ključna, spremni ste se za nju žrtvovati. Snaga vaše energije privlači druge da traže vaše mišljenje i savjet. Upravljanje situacijom i ohrabrivanje drugih urodili su vam slavom vođe. piše Sensa