Život

“Najdlakavija djevojčica” na svijetu sada je odrasla i sretno udana: Pogledajte kako izgleda nakon brijanja

Djevojčica, koju su vršnjaci nekoć nazivali “žena vuk” i “majmunsko lice”, znala je da je njeno stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života, a njena priča otkriva dubok utjecaj koji je to imalo na njen život.

Supatra “Natty” Sasuphan, nekoć prozvana najdlakavijom djevojkom na svijetu, suočila se s podsmijehom i strahom svojih školskih kolega zbog svog jedinstvenog izgleda.

5. augusta 1999. dogodilo se nešto važno u Supatrinoj porodici. Obično, kada se nova beba rodi, roditelji su jako sretni i uzbuđeni. Tako su se Supatrini mama i tata, Sompon i Samrerng, osjećali kad se rodila.

Foto: Facebook

No njihova je sreća bila pomiješana s iznenađenjem, strahom i nevjericom jer im je liječnik rekao da njihova beba ima puno dlaka. Isprva su mislili da je to normalno, ali kada su je vidjeli u inkubatoru, šokirali su se koliko ima dlaka. Dlake su pokrivale gotovo cijelo tijelo, a čak ni liječnici na Tajlandu nikada nisu vidjeli nekoga poput nje.

Kasnije su liječnici otkrili da Natty ima vrlo rijetku kožnu bolest koja se zove Ambrasov sindrom. Ovo je stanje toliko neuobičajeno da je u svijetu od davnina dokumentirano samo 50 slučajeva poput njenog.

Foto: Facebook

Ambrasov sindrom uzrokuje prekomjeran rast dlaka na tijelu, osim na dlanovima, tabanima i unutrašnjost usta, vjerovatno zbog nagle promjene DNK.
Kad se Natty rodila, a njezina mama htjela napustiti bolnicu, liječnici je nisu htjeli pustiti jer su se bojali da bi mogla ostaviti svoje dijete. Sompon je liječniku rekla da nikada neće napustiti svoje dijete, bez obzira na sve.Rekla je: “Sretni smo što je rođena u našoj porodici.”

Natty je odrasla u obitelji punoj ljubavi, ali nisu svi imali razumijevanja za njeno stanje i morala se nositi s neljubaznošću stranaca i vršnjaka.

Foto: Facebook

Natty, međutim, nije razumjela zašto je zadirkuju, jer se smatra normalnom djevojkom s malo više kose. Izjavila je: “Takva sam, kakva sam.”

Kako je Natty odrastala, lice joj je ostalo skriveno iza guste kose zbog neizlječivog Ambrasovog sindroma.

Uobičajene metode poput laserskog uklanjanja nisu mogle usporiti njezin rast dlačica.

Nattyna učiteljica, Kuljira Posaeng, otkrila je da su se druga djeca u početku bojala Nattynog izgleda, što joj je otežavalo prve školske dane. Međutim, s vremenom je Natty dokazala da je ista kao i svaka druga učenica.

Foto: Facebook

Učitelji su je opisivali kao marljivu s dobrim ocjenama, a s vremenom je postala jedno od najpopularnije djece u školi.

Nattyni učitelji rekli su da je bila živahna djevojčica koja je voljela pjevati, plesati i glumiti. Roditelji su je tretirali kao i svako drugo dijete i nikada nisu tjerali da se osjeća manje važnom. Vodili su je posvuda i nije im bilo neugodno što je izgledala drugačije od druge djece.

Natty se pomirila sa svojim stanjem, shvatajući da za to nema lijeka. Odlučila je zadržati svoje dlake na tijelu kakve su prirodno rasle od vremena kada se rodila, a lice je obrijala tek kad je postala tinejdžerica.

Foto: Youtube

PRONAŠLA JE LJUBAV

Kako je odrastala, njeno samopoštovanje i slika o sebi postajali su joj važniji, a pronašla je i ljubav.

Podijelila je: “Počelo je od prijateljstva, a onda smo postali par.” Njihovi razgovori donijeli su joj sreću, a biti zajedno bilo je ugodno, uz ljubav koju nije očekivala: “Bila je to vrsta ljubavi za koju nisam očekivala da će mi se dogoditi.”

Foto: Youtube

Objavila je i slike s mužem, na kojima je bez dlačica. Neki ljudi su mislili da je možda izliječena, ali njezin otac je objasnio da je odlučila obrijati dlake na licu kako bi otkrila svoj novi izgled. Sada se vide njezine oči, lice, usta, usne i obrazi, a samo čelo pokriva kosa.

Natty, koja je pronašla ljubav i sreću, odlučna je voditi pozitivan život i nastaviti s lijepim utjecajem na društvo. Vjeruje da je svatko lijep i jedinstven na svoj način, te želi inspirirati druge da prigrle svoju individualnost i zrače svojom unutarnjom ljepotom.

Foto: cgtn.com