Zanimljivosti

4 razloga zašto muškarci flertuju i sa ženama koje im se ne sviđaju!

Upoznavanje s potencijalnim partnerom predstavlja pravi izazov, posebno kada se suočavate s osobama čije namjere nisu iskrene.

Ponekad se zapitate zašto muškarci flertuju s ženama koje ih zapravo ne zanimaju, što je nepravedno i obmanjujuće ponašanje. Postoji niz razloga iza takvog ponašanja, a među najčešćima su sljedeći pet:

1. Žele se zabaviti:
Muškarcima je jednostavno dosadno, pa im se flert čini idealnom formom zabave. U većini slučajeva, ne razmišljaju o potencijalnom povređivanju drugih, jer vjeruju da će obje strane uživati.

2. Pokušavaju pobuditi ljubomoru:
Čak i ako su u sretnoj vezi, neki muškarci počnu flertovati s drugim ženama kako bi potaknuli ljubomoru svoje partnerke. Iako je ovo čudan način privlačenja pažnje, u mnogim situacijama zapravo funkcionira.

3. Žele začiniti noć:
Možda ih ne zanima žena kao osoba, ali smatraju da će nekoliko lijepih riječi, komplimenata ili dodira osigurati provod za jednu noć. Ako žena ne prepozna njihove namjere od početka, muškarcima će uspjeti u ostvarenju tog cilja.

4. Žude za pažnjom:
Muškarci često flertuju kako bi bili u središtu pažnje. Uživajući u tuđoj pozornosti, rade sve što je potrebno da ostave dobar dojam. Iako to može zvučati sebično, često je bezazlena igra za pažnju.