ZanimljivostiŽivot

Biće vam žao što niste znali ovaj trik ranije: Neugodne mirise iz usisivača otjerajte za par sekundi

Redovitom uporabom našeg usisavača, može doći do stvaranja neugodnih mirisa koji proizlaze iz njega, a taj miris može biti dovoljno neugodan da se brzo proširi po domu dok nastojimo očistiti naš prostor.

Čak i ako redovito mijenjamo filtre, ponekad se možemo naći u situaciji da neugodni mirisi i dalje perzistiraju u našem usisavaču.

Važno je napomenuti da postoji jednostavan trik za rješavanje ovog problema, a koji će vam olakšati život i uštedjeti vam dragocjeno vrijeme i novac, a možda ćete zažaliti što niste znali ranije.

Naime, prašina i nečistoće redovito se nakupljaju u cijevima usisavača. Stoga, ako ih ne čistimo redovito, normalno je da će se neugodni miris širiti, a sam uređaj s vremenom biti u lošem stanju. Obavezno provodite redovito čišćenje koristeći ove metode kako biste održali usisavač čistim i funkcionalnim kao što je bio prvog dana.

Nakon temeljitog pražnjenja i čišćenja filtra, preporuča se umetnuti jedan ili dva jastučića od vate prethodno natopljenih eteričnim uljem s mirisom po vašem izboru. Ovaj jednostavan korak će gotovo trenutno unaprijediti svježinu prostora tijekom usisavanja.

Za održavanje svježine usisavača također nije loše koristiti sodu bikarbonu koju treba staviti u vrećicu za filter. Ako vaš usisavač nema vrećicu, slobodno posipajte dovoljno sode bikarbone izravno na pod i usisajte je.