Zanimljivosti

Riješite se miševa i pacova u svom domu uz pomoć WD-40, jednostavno!

Iskoristite ovaj sprej kad primijetite miša ili pacova kako brzo prolazi iza ugla

WD-40 sprej predstavlja vrstu maziva, sredstva za uklanjanje rđe i odmašćivača, no također se pokazao kao praktičan alat za odbijanje glodara zahvaljujući svojem snažnom mirisu.

Iako postoje određene mjere opreza koje treba poštovati pri upotrebi ovog spreja, preporučuje se isprobati ga idući put kad uočite miša ili pacova kako brzo prolazi iza ugla.

WD-40 može na razne načine zaštititi vaš dom od insekata i glodara ako ga primijenite kao preventivnu barijeru duž vanjskog dijela kuće. Na taj način pomažete obranu od invazivnih štetočina koje pokušavaju pronaći put unutra. Budući da većina miševa i pacova traži pristup hrani, posebno su zainteresirani za područja gdje se nalazi izvor hrane, a manje su skloni ulaziti u dijelove gdje su prisutne kemikalije koje bi im mogle naškoditi, izvještava N1.Info.hr.

Iako proizvođač ne otkriva sve sastojke u svom proizvodu, WD-40 sadrži komponente koje ga čine lubrikantom. Iako to nije isto što i otrovna kemikalija koja bi odmah udisanjem mogla ubiti glodare, miris lubrikanta djeluje kao upozorenje glodarima da se udalje.

Prije nego što upotrijebite WD-40 u blizini kućnih ljubimaca ili u područjima gdje se djeca igraju, imajte na umu potencijalne rizike. Glavni rizik ovdje je trovanje ugljikovodicima, prema The Merck Manuals. Kemikalija će obložiti gastrointestinalnu sluzokožu životinje i pluća, izazivajući respiratorni distres. To je otprilike isti način na koji djeluje na miševe i glodare.

Ako planirate koristiti ovaj sprej u svom domu, uvijek se usredotočite na područja gdje je mala vjerojatnost da će boraviti kućni ljubimci i djeca.

Kako biste sigurno odbili miševe i pacove od svoje kuće pomoću WD-40, koristite ga na otvorenom, raspršujući ga kao vrstu barijere, prenosi House Digest.

Ovo je najučinkovitiji način za minimiziranje rizika za one koji se nalaze u vašem domu, ali i dalje uživate u prednostima odbijanja glodara. Imajte na umu da to vjerojatno neće biti dovoljno da prisili već prisutne glodare da napuste kuću.

Kako biste se riješili glodara koji već obitavaju u vašem domu, preporučljivo je konzultirati profesionalnog iznajmljivača ili koristiti druge prirodne metode kontrole glodara već prisutnih u kući.

Kako koristiti WD-40 protiv miševa i pacova

Foto: sab_k/pixabay.com

Koristeći WD-40 sprej u limenci, obiđite vanjski dio svoje kuće kako biste pronašli potencijalne ulazne točke. Pogledajte ispod obloga i krova vaše kuće. Provjerite pukotine na temeljima, čak i one najmanje. Miš može ući kroz pukotinu manju od dva centimetra. Raspršivanjem WD-40 na te površine spriječit ćete miševe i pacove da se kreću prema tom prostoru, eliminirajući rizik od njihovog ulaska u vaš dom.

Kako bi ovaj postupak bio učinkovit, uklonite sve vrste privlačnih čimbenika. Ako se ispred vaše kuće nalazi drvena gomila, premjestite je. Ako postoji izvor hrane, poput hranilice za ptice ili ostataka hrane iz prosute kante za smeće, uklonite i očistite to područje. S obzirom na to da miševi i pacovi uvijek tragaju za hranom, malo je vjerojatno da će željeti ući u vaš dom ako miriše na WD-40 i ako nema hrane u blizini koja bi ih privlačila.

Trebat ćete prskati dovoljno kemikalije na to područje kako biste stvorili dovoljno jak miris koji će odbiti glodare. Također je moguće da će biti potrebno ponovno prskati svaki tjedan, posebno nakon kiše, kako biste zadržali dovoljno mirisa da djeluje kao sredstvo odbijanja.