Život

Poznata psihološkinja savjetuje: Ovako se ponaša muž koji više ne voli svoju ženu

Ana Kirjanova, ruska filozofkinja, psihologinja i spisateljica, čije se djelatnosti svakodnevno prevode na sve jezike svijeta, od 1990. godine istražuje ljudsku dušu i dijeli svoja promišljanja u vlastitoj emisiji na ruskoj televiziji.

Jedan od njezinih najpoznatijih tekstova prevedenih kod nas govori o tome kako prepoznati muškarca koji ne voli svoju suprugu. Žene diljem svijeta osjećaju se pogođenima jer je upravo ova ruska psihologinja pogodila u sridu.

“Ne voli te ako: ne grli te spontano, ne razgovara s tobom o sitnicama, ne naziva te da vidi kako si usred radnog dana…

Ne voli te ako: ne možeš računati na njegovu pomoć. Moras se brinuti o njemu kao o djetetu od pet godina, a ne o muškarcu od četrdeset pet.

Ne voli te: kada ti se ruga. Kada ne primjećuje tebe, tvoj trud i rad. Kada ti kaže da jedeš previše ili da ne može jesti tvoju hranu jer nije onakva kakvu je on navikao.

Ne voli te kada ti se stalno miješa u to što radiš, svoje odluke podmeće kao tvoje, kada ti kaže da pričaš gluposti, da ne razmišljaš svojom glavom, da si glupa ako misliš tako…

Ne voli te kada ti kaže: ti si kriva. Ne voli te kada ništa ne odobrava što ti uradiš ili kažeš.

Ne voli te, jer svako “volim te” moraš prosiš od njega.

Žena koju ne voli muž vremenom postaje ružna, skrušena, plaha, nespretna – jer to joj može učiniti samo nedostatak ljubavi”, prenosi Stil.