Optička iluzijaZanimljivosti

Psiholozi najviše koriste ovaj test ličnosti: Prva stvar koju vidite na slici otkriva zbog čega donosite loše odluke u životu

Testovi ličnosti često se temelje na optičkim iluzijama te su postali izuzetno popularni u posljednjim godinama.

Ilustracije koje često nailazimo na internetu često koriste i psiholozi u svom radu s pacijentima, a jedna od njih sada je pred vama!

Ispred vas je neobična ilustracija, a vaša zadaća je bez previše razmišljanja reći što ste prvo primijetili na slici – lava ili egzotičnu pticu?

Ako ste prvo primijetili lava…

Kada se suočavate s određenim izazovima, osjećate potrebu da istražujete duboko, sve do samog korijena situacije, do svega što vas koči u životu.

Vi ste osoba koja se ne boji suočiti sa svojim strahovima. Hrabri ste i samostalno postavljate put kojim želite koračati u životu. No, to nije uvijek bilo tako u prošlosti. Ranije ste se previše dvoumili i analizirali svoje postupke. Zbog toga ste danas neustrašivi, ali oprez – impulsivnost nije uvijek pozitivna karakteristika.

Ako ste prvo primijetili egzotičnu pticu…

Često se dogodi da ne razmislite prije nego što nešto izgovorite ili učinite. U mnogim situacijama se ponašate neodgovorno, bez razmišljanja o posljedicama, pri čemu cilj često opravdava sredstva.

No, dobra stvar je što ste izuzetno kreativni. Posjedujete energiju i volju da promijenite svijet oko sebe na bolje. Ostvarit ćete to samo ako budete malo pažljiviji u svom ponašanju. (Crnobelo.rs/M. S.)