Zanimljivosti

Naučnici izračunali tačno u minut: Ovaj dio dana je najstresniji za većinu ljudi!

Iako bilo koje razdoblje tijekom dana može biti izazovno, stručnjaci su identificirali najstresnije doba dana za većinu ljudi.

Prema izvještaju portala “Zdravi”, istraživanje provedeno od strane skupine znanstvenika u Londonu, s uključenih dvije tisuće sudionika, otkrilo je da je prosječno najstresnije vrijeme za većinu odraslih oko 7:23 ujutro. Kao što se može pretpostaviti, razlog tome su česti “jutarnji stresovi”.

Također, istraživanje je ukazalo na blagu razliku u najstresnijem dijelu dana ovisno o spolu. Žene se obično suočavaju s prvim izazovima u danu nešto ranije nego muškarci, oko 7:50. Kod muškaraca prvi stresni trenutak počinje gotovo sat vremena kasnije, točnije u 8:43.

Stručnjaci koji su sudjelovali u istraživanju ističu da ove jutarnje drame mogu značajno utjecati na produktivnost tijekom ostatka dana, a kao najčešći uzrok jutarnjeg stresa navode nemogućnost obavljanja svih zadataka na vrijeme, kao što su gužve u prometu, traženje parkirnog mjesta, priprema doručka za obitelj te priprema za vrtić ili posao, piše krstarica.com