Zanimljivosti

Test poznatog psihologa iz 1948.: Izaberite samo jednu boju i saznajte u kakvom ste psihičkom stanju

Test koji je osmislio poznati psiholog Mak Lišer 1948. godine otkriva psihičko stanje osobe koja ga rješava. Njegovo djelo izazvalo je revoluciju u području psihijatrije, a izrazito je jednostavan za provođenje, kako piše Stil.kurir.rs.

Jednostavno je odabrati jednu boju sa slike. Važno je da prilikom izbora ne koristite zdrav razum, već slušate svoju podsvijest. Ne birajte omiljenu boju niti razmišljajte o značenju boja, već se oslonite na intuiciju.

Crna

Ako ste odabrali crnu boju, poznajete osjećaj usamljenosti, ali znate se nositi s tim. Trudite se ne pokazivati svoje slabosti, iako u tajnosti sanjate o više pažnje. Rješavate sve probleme sami, imate svoje mišljenje i drugi ljudi ne utječu na vas.

Foto: Pexels

Siva

Ako ste izabrali sivu boju, vrlo ste promišljena osoba. Trudite se ne istaknuti iz mase, ali imate bogat unutarnji svijet. Iskreni ste i skromni. Često imate sumnje u sebe, što biste trebali nadomjestiti dodavanjem malo boje u svoj život.

Crvena

Odabir crvene boje ukazuje na to da imate izuzetno emotivnu prirodu. Strastveno volite, ali i mrzite. Lako možete nekoga uvrijediti nenamjerno, ali potpuno nesvjesni toga i ne razmišljajući o posljedicama. Ipak, volite oraspoložiti ljude oko sebe.

Žuta

Ako ste izabrali žutu boju, veoma ste pozitivna, otvorena i društvena osoba. Gledate na svijet s optimizmom, znate voljeti ljude i lako komunicirati s njima. Imate mnogo hobija jer vas mnogo toga zanima, a uživate u jednostavnim stvarima koje čine život.

Foto: Pexels

Braon

Ako ste odabrali braon boju, praktična ste i objektivna osoba. Činjenice i dokazi su vam važni, a ne ideje i snovi. Uvijek procjenjujete svoje mogućnosti na realan i objektivan način, no ponekad bi bilo bolje kada biste se opustili.

Plava

Izbor plave boje ukazuje na to da ste mirni i uvijek stabilni. Psihološka uravnoteženost vam je važna u svakoj situaciji. Imate mnogo samopouzdanja i uvijek težite ka harmoniji, ali istovremeno ste i pravi sanjar i romantičar.

Zelena

Ako vam se najviše svidjela zelena boja, imate veliki potencijal za uspješan život. Volite svoj život i sve oko sebe, svjesni ste svojih ciljeva i svakodnevno idete prema njima. No, loše reagirate na kritike i gubite samopouzdanje kad ne dobijete samo pozitivne komentare.

sreća

Ljubičasta

Izbor ljubičaste boje pokazuje da ste radoznala i strastvena osoba. Ljubičasta ujedinjuje suprotnosti poput samog čovjeka. Osoba ste raspoloženja, s oštrim prelazima iz aktivnosti u potpunu ravnodušnost, no u duši težite harmoniji. Ovu boju često biraju kreativni ljudi.