Zanimljivosti

Evo na šta su sve spremne: 5 nenormalnih stvari koje Kardašijanke rade da bi izgubile kilažu

Iako su Kim i Kloi Kardašijan poznate po svojim transformacijama i fokusiranju na gubitak kilograma, važno je napomenuti da ekstremne metode koje su koristile nisu uvijek preporučljive ili sigurne za svakoga.

Evo pregleda pet najkontroverznijih stvari koje su sestre radile da bi izgubile kilograme:

Trenerka za mršavljenje:

Kim Kardašijan koristila je trenerku za mršavljenje koja je poznata i kao sauna odijelo. Ova vrsta odjeće pomaže u znojenju tijela, ali takvi ekstremni gubitci tekućine mogu biti opasni i ne preporučuju se kao dugoročna strategija mršavljenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khloé Kardashian (@khloekardashian)

Ekstremne dijete:

Kloi Kardašijan praktikovala je dijetu s niskim unosom ugljenih hidrata i bez mliječnih proizvoda. Iako su neke dijete u skladu s individualnim potrebama tijela, ekstremne dijete koje isključuju cijele grupe namirnica mogu dovesti do nedostatka nutrijenata i nezdravih navika prehrane.

Čajevi za mršavljenje:

Korištenje čajeva za mršavljenje kao zamjena za obroke može biti opasno i neefikasno. Ovi proizvodi često sadrže sastojke koji mogu izazvati nuspojave poput probavnih smetnji ili čak ozbiljnijih zdravstvenih problema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Korzet za struk:

Nošenje korzeta za sužavanje struka može privremeno smanjiti obim struka, ali dugotrajno nošenje može imati negativne učinke na disanje, probavu i druge funkcije tijela. Osim toga, korzet neće riješiti osnovni problem prekomjerne težine.

Intenzivno vježbanje:

Dok redovno vježbanje može biti korisno za zdravlje i mršavljenje, prekomjerno vježbanje poput onog koje praktikuje Kim Kardašijan može dovesti do povreda ili prekomjernog stresa na tijelu. Važno je naglasiti da svako tijelo reagira drugačije na različite metode mršavljenja i da ekstremne mjere nisu uvijek siguran ili održiv način postizanja ciljeva mršavljenja. Savjetovanje s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom može pomoći u pronalaženju sigurnih i efikasnih strategija mršavljenja koje odgovaraju individualnim potrebama i ciljevima.