Život

Moguće je: 8 trikova kako da svog dragog pretvoriš u gospodina savršenog

Uz nekoliko koraka, vaš partner može postati gotovo savršen. Ovi trikovi ne samo da će unaprijediti vaš odnos, već će vam oboje pomoći u ličnom razvoju.

Eliminisanje loših navika u ishrani

Mnogi muškarci imaju izazove kada je u pitanju zdrava ishrana. Međutim, možete mu pomoći tako što ćete istražiti zdrave recepte i pripremiti ukusne obroke. Ovo ne samo da će poboljšati njegovo zdravlje već će i vas održati na pravom putu ishrane.

Foto: Unsplash

Blago ukazivanje na nepristojno ponašanje

Iako niste njegova majka, možete mu suptilno skrenuti pažnju na neka nepristojna ponašanja. Na primjer, možete ga diskretno postaviti preko puta ogledala u restoranu kako bi sam primijetio svoje ponašanje.

Podizanje svijesti o bontonu

Kroz suptilne gestove, možete mu pokazati pravilno ponašanje. Na primjer, možete mu diskretno pokazati šta očekujete kada čekate da vam otvori vrata ili kada oblačite kaput.

Podsticanje na aktivnost

Ako primijetite da vaš partner provodi previše vremena neaktivno, podstaknite ga na fizičke aktivnosti poput šetnji ili bicikliranja. To će poboljšati njegovo zdravlje i podići njegovu energiju.

Foto: Pixabay

Pomaganje u socijalizaciji

Pokušajte da ga oslobodite u društvu tako što ćete ga podsticati da se uključi u razgovor s vašim prijateljima. To će mu pomoći da se opusti i uživa u društvenim situacijama.

Delikatno ukazivanje na frizuru

Možete mu suptilno sugerisati da mu je potrebna promjena frizure, pokazujući mu kako bi neki drugi stil mogao bolje da mu pristaje.

Foto: Pixabay

Unestite vaše ideje u njegov stil oblačenja

Podržite ga u promjeni stila oblačenja tako što ćete mu diskretno sugerisati nove modne opcije koje bi mu mogle odgovarati, piše index.hr.