Novosti

Električar otkrio caku: Uradite ovo kada palite bojler i račun za struju će biti duplo manji

Rasprava o tome da li je bolje ostaviti bojler uključenim tokom celog dana ili ga paliti po potrebi zaista je česta, a postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir prilikom donošenja odluke.

Broj članova domaćinstva: Ako je u pitanju manje domaćinstvo, poput samca ili bračnog para, može biti racionalnije paliti bojler po potrebi. S druge strane, većim porodicama može biti praktičnije da bojler bude stalno uključen, jer će u svakom trenutku nekome biti potrebna topla voda.

Foto: Pixabay

Namena bojlera: Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, može biti smislenije paliti ga povremeno. Međutim, ako se bojler koristi i za kuhinjske potrebe, kao što je priprema tople vode za pranje sudova, možda je bolje da bude stalno uključen, piše najzena.alo.rs.

Tarifni sistemi: Ako pazite na potrošnju električne energije, trebali biste razmotriti uključivanje bojlera u jeftinijoj tarifi, ako je to moguće prema vašem tarifnom sistemu.

Caka koja pali

Podešavanje termostata: Podešavanje termostata na nižu temperaturu, poput 55-60 stepeni Celzijusa, može pomoći u spriječavanju stvaranja kamenca, što može produžiti vijek bojlera.

Kao što je napomenuto, ovo su samo neki od faktora koje treba uzeti u obzir, a konačna odluka može zavisiti od individualnih potreba i preferencija svakog domaćinstva.