Zanimljivosti

Da li figura trči prema vama ili se udaljava od vas? Ovaj test otkriva da li imate muški ili ženski mozak

Ova optička iluzija, koja prikazuje osobu koja trči, može otkriti određene osobine ličnosti u zavisnosti od toga da li vam se čini da osoba trči prema vama ili se udaljava od vas.

Ako figura trči prema vama

Ako vam se čini da osoba trči prema vama, to može ukazivati da imate solidne analitičke vještine. Skloni ste dubokom razmišljanju i fokusiranju na jedan zadatak u isto vrijeme. Više volite da se usredsredite na jednu stvar umjesto da radite više zadataka istovremeno. Vaše sposobnosti fokusa omogućavaju vam da podržite svoje ideje i argumente sa ubjedljivim razlozima.

Figura se udaljava od vas

Ako vam se čini da osoba trči kao da se udaljava od vas, to može ukazivati da ste odličan multitasker. Imate snažnu intuiciju, dobro pamćenje i oštra čula. Međutim, važno je napomenuti da ova interpretacija ne odražava nužno stvarne razlike između “muškog” i “ženskog” mozga, kako neki stereotipi sugeriraju. Neke studije, poput onih koje je sprovela neuronaučnica Dafna Joel, osporavaju takve ideje i ukazuju na to da su sposobnosti i karakteristike mozga individualne i nezavisne od spola.