Novosti

Mnogi još uvijek ne znaju za ovu funkciju: Svaka mašina za pranje veša može sušiti veš

Ovaj trik za brzo sušenje veša koristeći mašinu za pranje veša kao sušilicu zaista može biti koristan kada vam je potrebno hitno osušiti odjeću, a nemate sušilicu ili radijator pri ruci.

Evo nekoliko koraka koje možete slijediti:

Foto: Unsplash

Priprema peškira: Prije nego što ubacite rublje u mašinu za pranje veša, uzmite veliki peškir. Veliki peškir je bolji izbor jer može upiti više vlage.

Ubacivanje rublja i peškira: Stavite oprano rublje u mašinu za pranje veša kao i obično. Ovaj put stavite i veliki peškir zajedno s rubljem.

Centrifuga: Pokrenite ciklus centrifuge na mašini za pranje veša. Ovo će izvući višak vode iz rublja i peškira.

Foto: Unsplash

Provjera vlage: Kada završi ciklus centrifuge, provjerite koliko je vlage upio peškir. Veći peškiri će obično upiti više vlage.

Ostavljanje na radijatoru: Nakon centrifuge, možete objesiti odjeću zajedno s peškirom na radijator da se dodatno osuši. Peškir će upiti višak vlage, što će ubrzati proces sušenja rublja.

Foto: Unsplash

Važno je napomenuti da ovaj trik može biti efikasan, ali svakako nije zamjena za pravu sušilicu za rublje ili dobro provjetren prostor za sušenje rublja. Takođe, budite pažljivi da ne opteretite previše mašinu za pranje veša jer prevelika količina rublja može otežati centrifugiranje i smanjiti učinkovitost sušenja.