Mozgalice

Ova optička iluzija otkriva da li imate visok IQ: Veoma mali broj ljudi uspijeva da uoči drugu životinju

Ako uspijete uočiti drugu životinju na fotografiji lava za manje od devet sekundi, možete slobodno reći za sebe da ste pravi genijalac. Svi mogu vidjeti veličanstvenu zvijer na ovoj ilustraciji, ali na vama je da pronađete još jednu životinju koja se krije prije nego što vrijeme istekne.

Čak i najiskusniji rješavači zagonetki imat će poteškoća s ovim izazovom, što znači da su šanse protiv vas. Ne samo da će vam trebati savršen vid i odlične vještine zapažanja, već će vam biti potrebna i odlučnost da ovo odradite do kraja.

Ako možete savladati samo jednu od potrebnih stvari za ovaj izazov, imat ćete sve šanse da uspijete.

Na ilustraciji koju je objavio Jagran Josh, možemo vidjeti izbliza sliku zadivljujućeg muškog lava. Gledajući direktno u vas, njegov ledeni pogled dovoljan je da se bilo tko osjeća uplašeno. Njegovu dugu grivu teško je zanemariti jer zauzima većinu fotografije, dok tamna pozadina daje slici pravi zlokobni osjećaj.

Ali negdje unutra skrivena je druga životinja. Sa lavljim licem kao jedinom odmah uočljivom stvari na ovoj slici, mnogi će vrlo brzo početi češkati glavu pitajući se gdje bi druga životinja mogla biti.

Međutim, ako se mučite, evo jednog traga koji vam može pomoći – pogledajte sliku iz drugog ugla, odnosno okrenite telefon i vidjet ćete miša.