Novosti

13 savjeta o svakodnevnom životu koje nas roditelji nisu naučili

Nikada ne prestajemo otkrivati ​​nove stvari o životu – to je njegova ljepota. Možda ste prošli desetljeća a da niste znali neke trikove koji bi stvari mogli olakšati ili oduzeti manje vremena, ali ne brinite, drugi ljudi su dovoljno ljubazni da podijele svoja otkrića sa svima.

1. Ako ne želite kupiti posebne čaše za umak, možete koristiti obične tepsije za muffine.

Reddit

2. Provjerite je li vaš kućni broj vidljiv s ulice.

Depositphotos.ru

To će olakšati dostavu i bolje je za hitne službe u slučaju da trebaju doći u vašu kuću.

3. Operite svoj kačket s balonom unutar njega kako bi zadržao oblik.

Reddit

4. Svoje vrećice za kupovinu koje ne pristaju možete objesiti tako da ih objesite na stražnju stranu kolica.

Reddit

5. Ako vam nestane struje i niste sigurni je li to samo vaš stan, pogledajte popis Wi-Fi veza.

Depositphotos.ru

Neće biti Wi-Fi signala u blizini ako se svjetla ugase za sve. Tako ćete lakše dobiti svoj odgovor nego izaći i izravno pitati susjede!

6. Uvijek navedite svoje alergije na poslužitelje.

Depositphotos.ru

Umjesto da na primjer kažete da želite da neko jelo bude bez glutena, posebno navedite da ste alergični na gluten. Inače, restoran ima pravo pripremiti Vaše jelo na istoj opremi kao i jela pripremljena s glutenom, kako biste u hrani ipak mogli dobiti sastojak na koji ste alergični.

7. Stavite malo kokosovog ulja ili bilo kojeg drugog ulja pogodnog za kožu nakon dodirivanja ljutih papričica kako vam ne bi izgorjelo oči u slučaju da ih protrljate.

Crvenu papriku ne možete skinuti s kože samo pranjem ruku sapunom kao inače jer je kapsaicin u njoj topiv u mastima. Umjesto toga koristite kokosovo ulje (ili čak maslinovo) i spriječite neugodne situacije!

8. Možete uštedjeti malo vode i svoje vrijeme tako da prvo pretvorite tuš u toplu vodu.


Napast da okrenete ručicu tuša na željenu temperaturu vode je razumljiva, ali gotovo uvijek se ispostavi da je prehladna jer najprije izlazi izgubljena hladna voda i može proći neko vrijeme da se topla voda zagrije. Stoga odmah uključite toplu vodu – na taj ćete način uštedjeti vrijeme, vodu i novac.

9. Ako vaš pas nešto njuši dok je u šetnji, umjesto da odmah povučete povodac, počnite odbrojavati naglas oko 3 sekunde.

Psi mogu barem malo prepoznati ljudski govor, tako da će vaš pas uhvatiti vaše odbrojavanje i prestati njuškati prije nego što odbrojavanje završi. To će spriječiti da se nepotreban stres za psa izvuče iz vedra neba.

10. Ako imate problema sa spavanjem, može vam pomoći korištenje ovlaživača zraka.


Mnogo je čimbenika koji mogu uzrokovati nemir, kao što je, na primjer, suhi zrak – osobito tijekom zime. Stoga bi vam korištenje ovlaživača moglo pomoći da bolje spavate.

11. Kada donesete kući novu biljku, stavite je na neko svijetlo mjesto i ne dirajte je oko tjedan dana.

Depositphotos.ru

U divljini, biljke se ne miču nikamo, pa je migracija s mjesta na mjesto za njih šok. Dajte biljci malo vremena da se prilagodi tako da je isprva ostavite na miru i pustite da se navikne na okoliš. Nema potrebe ni odmah zalijevati ako ne znate da nije zalijevana na prethodnom mjestu. Podvrgavanje biljaka velikim šokovima odjednom (migracija, ponovno sađenje, prekomjerno hranjenje, itd.) može uzrokovati da se uvenu.

12. Postavite 2 alarma ujutro — prvo vibrirajući, a zatim zvučni.

Depositphotos.ru

Prvo postavljanje vibracijskog alarma pomoći će da vas nježno izvučete iz sna, a drugi alarm sa zvukom pobrinut će se da ste potpuno budni.

13. Operite zube nedominantnom rukom.