Mozgalice

Do sada neviđene scene koje su izbrisane iz filmova: Ovo bi promijenilo cijeli tok filma!

Kada po stoti put gledamo omiljeni film, seriju ili crtić, teško nam je pretpostaviti da su u originalnoj verziji mogle biti scene koje nikada nismo vidjeli. Srećom, sami redatelji rado objavljuju proširene verzije svojih djela i objavljuju izrezane scene na internetu. Takvi nalazi mogu uzbuditi svijest gledatelja, osobito ako sadrže odgovore na stara pitanja.

Đavo nosi Pradu

© The Devil Wears Prada / Twentieth Century

Film je izvorno imao scenu koja je gotovo promijenila smisao cijelog filma. Mirandu Priestley, glavnu urednicu modnog časopisa, navikli smo doživljavati kao bezdušnu i beskrupuloznu karijeristicu. Ali izbrisana scena dokazuje suprotno.

Događaji se odvijaju na zabavi na kojoj se Mirandin suprug ponaša neprimjereno prema gošći. Junakinja Anne Hathaway (Andy) preuzima situaciju u svoje ruke i odvraća gosta. U tom trenutku Miranda iskreno šapće “hvala” zaposlenici, što jako šokira Andyja. Tko zna kakav bi dojam ostavila publika da su autori odlučili prikazati ranjivost i ljudskost hladnokrvne, naizgled Mirande.

Harry Potter i Darovi smrti. Dio II

© Harry Potter and the Deathly Hallows

Tužna sudbina dva dobra lika – supružnika Nymphadore Tonks i Remusa Lupina – šokirala je mnoge obožavatelje franšize. Ali, kao što nam pokazuje rezna scena, prije nego što poginu u bitci za Hogwarts, uspjeli su se nježno oprostiti jedno s drugim.

Kao što se mnogi sjećaju, brat Albusa Dumbledorea Aberfort također je sudjelovao u bitci za Hogwarts. No, nakon završne montaže, nismo vidjeli scenu u kojoj su Harry, Ron i Hermiona dan prije razgovarali s njim. Čovjek ne vjeruje da se Voldemort može pobijediti.

© Harry Potter and the Deathly Hallows:

A kad Harry kaže da mu je Dumbledore povjerio zadatak, brat ravnatelja Hogwartsa kaže: “Dat ću ti savjet. Ako ga ne želiš uskoro upoznati, zaboravi bilo koji od njegovih zadataka. Sve ljude do kojih je brinuo bili teško pogođeni.” Slažem se, ovaj trenutak dodaje dramu i insity.

Kralj lavova

© The Lion King / Walt Disney Animation

U omiljenom crtiću milijuna gledatelja, pokazalo se, trebala je postojati scena koja objašnjava zašto je Nala pobjegla iz Pride of Scar. Zli kralj želio je da mlada lavica postane njegova kraljica. Čak joj je i otpjevao pjesmu o njihovoj zajedničkoj budućnosti. No Nala ga je odbila i upoznala svoju pravu ljubav – lava Simbu.

Ustanovite priloženje gospođo Doutfire

© Mrs. Doubtfire / Twentieth Century

U legendarnoj komediji Robin Williams glumi muškarca Daniela koji se, kako bi češće viđao svoju djecu, preruši u ženu i kod njih zaposli kao domaćica.

Malo tko zna da je odmah nakon što je majka djece saznala istinu i otišla s njima kući, uslijedila scena svađe. Daniel i njegova žena viču jedno na drugo, a njihovo potomstvo nesvjesno svjedoči skandalu. Vjerojatno baš u tom trenutku odrasli po prvi put shvaćaju koliko boli nanose svojim kćerima i sinu jer se ne mogu mirno dogovoriti jedni s drugima. Nažalost, na kraju ova epizoda nije uvrštena u film.

Ratovi zvijezda. Epizoda VI: Povratak Jedija

© Star Wars: Episode VI – Jedi

Mnogi se sjećaju snažne scene u kojoj Luke Skywalker saznaje da je njegov otac zakleti neprijatelj Dartha Vadera. Dugo su obožavatelji franšize grdili učitelja Lukea Obi-Wana što je od mladića skrivao istinu o njegovoj vezi s Darthom. Međutim, u udaljenoj sceni saznajemo da je Obi-Wan lagao na Yodin zahtjev. Vjerovao je da će to znanje spriječiti Lukea u učenju i borbi za mir u galaksiji.

Nestao s vjetrom

© Gone with the Wind / Metro-Goldwyn-Mayer and co-producers

Kultni film imao je 3 redatelja koji su se naizmjenično smjenjivali. Kao rezultat toga, mnoge su scene ponovno snimljene. Na primjer, na početku filma, kada glavni lik provodi vrijeme s blizancima Tarleton u vrtu, Scarlett je izgledala drugačije.

Scena je ponovno snimljena 5 puta, au
Na kraju, stručnjakinja za bonton primijetila je da niti jedna djevojka s juga ne bi ujutro nosila haljinu s takvim dekolteom kao glumica. U finalnoj verziji filma Vivien Lee već je imala potpuno drugačiju haljinu.

Jurski park

© Jurassic Park / Universal Pictures and co-producers

Znanstveno-fantastični film Stevena Spielberga mogao je imati više romantike. Na objavljenoj snimci s mjesta iskapanja dr. Grant i dr. Sattler nježno se grle i ljube, a razgovaraju i o kosturima Velociraptora. Ali iz nekog razloga, na kraju su odlučili “prigušiti” ljubavnu liniju.

Zmajeva kuća

© House of the Dragon / Home Box Office (HBO)

Prije izlaska prve sezone “Dragon House” redatelj serije Greg Yaitans rekao je da je jedna snažna scena izrezana tijekom montaže. Govorimo o svađi između dvoje prijatelja – Reyeniare i Alicentea. Odnos su ubrzano rješavali odmah nakon vijesti o vjenčanju Reyenirinog oca i Alicente.

Konačna verzija ne uključuje još jednu epizodu – skromna Reyenira pomaže Alisente obući vjenčanicu.

Kruna

© The Crown / Sony Pictures Television and co-producers

U 4. sezoni serije princeza Diana daje svom suprugu princu Charlesu neobičan dar: izvodi popularnu pjesmu iz mjuzikla Fantom iz opere. I premda ova epizoda nije uvrštena u seriju, poznato je da je prava princeza Diana doista pjevala svom suprugu na 7. godišnjicu braka. Izvela je jednu od svojih najdražih pjesama – “All I Ask of You” Sarah Brightman.

Ljepota

© Pretty Woman / Touchstone Pictures and co-producers

Ovaj film je mogao biti bogatiji za nekoliko cool scena odjednom. Primjerice, šarmantna junakinja Julia Roberts znala je nasmijati publiku tijekom večere u restoranu kada je odlučila obilato začiniti visoku kuhinju vrećicom kečapa.

I odmah nakon scene piknika u parku, Vivian i Edward jašu konje, a zatim organiziraju romantičnu večeru u uličnom restoranu.

Titanik

© Titanic: Deleted Scenes /

Mnogi ljubitelji slike i dalje su zabrinuti zbog pitanja: zašto nije bilo mjesta za Jacka na ploči na kojoj je Rose pobjegla? Zapravo, objašnjenje je prilično jednostavno. Ali da biste ga dobili, morate pogledati obrisane scene koje su objavljene za 15. godišnjicu filma.

Nakon što se junak Leonarda DiCaprija uzaludno pokušao popeti na Rose na ploču, do para je doplivao muškarac. Htio se popeti i na površinu za spašavanje. Ali Jack mu je to zabranio, objašnjavajući: “Mjesto je dovoljno samo za damu, inače će ploča ići na dno.”

© Titanic / Paramount Pictures and co-producers

A u filmu nije bila epizoda koju je redatelj James Cameron vjerojatno smatrao neprikladnom. Junakinja Katie Bates sjedi u brodskom restoranu i traži od konobara da joj doda još leda u piće – i to u trenutku kada se santa leda prvi put pojavljuje ispred prozora. Scena bi mogla dodati neprikladni humor dramatičnom ugođaju filma.