Novosti

ISPOVIJEST DJEVOJČICE KOJA JE VIDJELA KAKO DJEČAK PUCA U OBEZBJEĐENJE (VIDEO)

Ranije jutros dogodila se masovna pucnjava u školi na području Vračara u Beogradu, kada je trinaestogodišnji dječak realizirao svoj plan koji je prethodno pripremao mjesec dana, a koji je imao za cilj ubiti nekoliko svojih vršnjaka. Nakon detaljne istrage, policija je pronašla spisak imena učenika koje je planirao ubiti, kao i skicu izvršenja napada.

Osumnjičeni je koristio očev pištolj koji je navodno uzeo iz sefa i prvo pucao u domara i tri djevojčice u holu škole, nakon čega je upao u učionicu gdje je imao sat historije i pucao u nastavnicu i ostale učenike. Potom je otišao u druge učionice i ranio više vršnjaka.

Obojica – otac i dječak – su uhapšeni. Tužiteljstvo je službeno objavilo da dječak neće moći biti krivično odgovoran jer nije navršio 14 godina. Međutim, nakon psiholoških testova, prema pravnom tumačenju zakona za maloljetnike, mogao bi biti smješten u neku određenu ustanovu, ako za to bude potrebe. Iako ne može biti pritvoren, postoji mogućnost da će biti prebačen na lokaciju zatvorenog tipa iz straha od osvete.

Dječak je poznat kao primjeran učenik s izvrsnim ocjenama i uspjesima na različitim takmičenjima. Međutim, jedan od roditelja dječaka koji ga poznaje rekao je da mu se događalo vršnjačko nasilje, ali ta informacija nije potvrđena od strane policije.

@plishaneri #skola #deca #decak #dnevnik #vracar #pistolj #pucanje #ubistvo #roditelji #fypシ #srbija #beograd #foryoupage ♬ original sound – Plishaneri Product