Psihologija

Naučite kako da volite sebe: Jedostavnije je nego što mislite

Kako se zaljubiti u sebe?

Bez obzira da li ste odrasli u porodici u kojoj se niste osjećali voljeno i u kojoj ste se osjećali nesigurno reći ćemo vam jedan savjet: Bez obzira koliko imate godina, možete se vratiti samoljublje koje zaslužujete i trebate.

Naučite kako voljeti sebe prije nego što naučite voljeti druge.

To nije nimalo jednostavan proces, potrebno je dosta vremena i predanosti. Ali, u tome je stvar! Dobrodošli u najvrijedniji trud koji ćete ikada uložiti: naučite voljeti sebe.

Započnite svoje putovanje…

Legendarna Louise Hay kaže da nije sebično voljeti sebe. Kako biste bezuslovno voljeli druge, prvo morate sebi oprostiti što sumnjate u svoju vrijednost.

Margaret Paul podsjeća sve željne da nauče kako voljeti sebe da se obavežete na dva teška obećanja: preuzmite odgovornost za svoja osjećaja i budite voljni osjetiti bol. Ne govorimo o toleranciji bola koju moramo dočarati u stomatološkoj ordinaciji! Ona se odnosi na bol koju nosite kao posljedicu praznine kada niste naučili ničega o ljubavi prema sebi.

Pogledajte se u ogledalo ako želite naučiti kako voljeti sebe! Šta vidite?

Pixbay

Prestanite da želite biti neko drugi.

„Usredsredite se na pisanje svoje priče, umjesto na čitanje, gledanje i slušanje svih ostalih.“

Naučite kako voljeti sebe održavajući zdravo društvo.

Nemojte biti na ovom putu sami.

Broj terapeuta, grupa za podršku, savjetnika i trenera na vašem području mogao bi vas iznenaditi, a možda će biti neugodno uspostaviti taj prvi kontakt. Jednom kada to učinite, ne morate dugo objašnjavati zašto zovete. Samo recite „Želim da naučim kako da volim sebe“, a ne treba da kažeš ni jednu drugu riječ.

 

Leave a Reply