Život

Evo kako da poštujete svoju ženu

Ako želite da vas vaša supruga poštuje onda joj prvo morate pokazati kako vi nju poštujete.

Poštovanje rađa poštovanje. Tako ćete inicirati poštovanje u svojoj vezi.

Evo nekoliko važnih načina da pokažete supruzi da je poštujete:

1. Ne čini ništa za što znate da će joj nauditi.

Budite osjetljivi na osjećaje svoje žene. Ako ste dugo vremena zajedno, sigurno već znate šta joj sviđa, a šta ne. Poštivati ​​ženu znači da ćete izbjeći da radite stvari za koje znate da će je uznemiriti

2. Ne vičite na nju.

Vikanje na ženu je siguran znak nepoštovanja. Koliko god se osjećali uvrijeđeni kad vičete, tako će se i vaša supruga osjećati loše. Ma koliko se ljutili, budite sigurni da spuštate glas kad god razgovarate sa njom.

3. Nikada se ne svađajte s njom pred svojom djecom ili porodicom.

Neka u vašem braku bude pravilo da ne smijete dopustiti da vaša djeca ili bilo ko iz obje vaše porodice svjedoči vašoj svađi. Kao gospodin ne smijete nikome dopustiti da vidi da se svađa sa svojom ženom jer bi to moglo utjecati na to kako se drugi ponašaju prema njoj. Rešavajte sukobe privatno.

4. Budite iskreni i otvoreni prema njoj.

Još jedno važno pravilo koje se mora postaviti u vašoj vezi je iskrenost. Ako poštujete svoju ženu, nećete je lagati. Umjesto toga, bit ćete otvoreni i transparentni prema svemu, jer ne želite narušiti njeno povjerenje.

6. Nikad je ne sramotite u javnosti.

Ako imate sukob, kontrolirajte se svađanjem s njom u javnosti. Takođe, ma koliko negodovali zbog ovoga što je učinila, nikad se ne suprotstavljajte njoj pred drugim ljudima.

7. Tretirajte je kao ravnopravnu.

Da, Bog je muškarcu odredio da bude glava ili vođa porodice, a žena je namijenjena da mu se pokori. Međutim, to ne znači da je žena manje ljudsko biće. Ove uloge su samo namijenjene stvaranju reda u porodici. Baš kao što predsjednik i obični narod imaju pravo na ista prava po zakonu, i muškarci i žene imaju jednaka ljudska prava.

8. Nikada je nemojte prevariti

Ako istinski poštujete svoju ženu, ne biste je pokušavali prevariti – čak i ako ona nema načina da to sazna. To je zato što poštuješ svetost braka koji si sklopio s njom.

9. Posavjetujte se s njom prije nego što donesete odluku.

Drugi važan način da pokažete poštovanje prema svojoj supruzi jeste tako što se prvo konsultujete prije donošenja bilo koje odluke, posebno one glavne koja bi mogla utjecati na vašu porodicu.

10. Poslušajte njene savjete i mišljenja.

Ako poštujete svoju ženu, onda ćete i vi poštovati njene misli. Kad god ona daje prijedloge ili savjete, slušajte ih dobro i razmislite.

 

Leave a Reply