Život

NISTE IMALI POJMA: Evo šta se može dogoditi vašem tijelu ako jedete kokice svaki dan

Postoji mnogo toga o kokicama što vjerovatno ne znate, a posebno kada je u pitanju vaše zdravlje.

Evo nekoliko činjenica o tome šta se zapravo može dogoditi našem umu i tijelu ako jedemo kokice svaki dan.

1. Možda ćete se riješiti zatvora

Ovo nije samo ukusna grickalica za filmove, može biti i zdrav međuobrok, ali samo ako kokice ne presolite ili pripremate u velikoj količini maslaca. Kokice su pune vlakana koja vam mogu pomoći da ublažite zatvor.

Pixbay

2. Možda ćete se osjećati manje pod stresom.

Konzumiranje kokica ne utječe samo na fizički izgled osobe, već može pridonijeti i njenom psihičkom stanju. Kokice su hrana koja je bogata ugljikohidratima i ima nizak glikemijski indeks. To može dovesti do zadržavanja razine serotonina i može vam pomoći u popravljanju raspoloženja. Kokice se mogu smatrati složenim ugljikohidratima.

No, kada dodate šećer, sol ili ulje, sve prednosti koje možete očekivati ​​od kokica potpuno nestaju. Način na koji jedete kokice također može poboljšati vaše raspoloženje. Psiholozi preporučuju da ih probate jesti štapićima kako biste dobili što veće zadovoljstvo.

3. Možda ćete imati veće šanse da ostanete u drugom stanju.

Kokice također povećavaju šanse za začeće.

Znanstvenici sugeriraju da žvakanje kokokica može pomoći u povećanju sposobnosti začeća. Sve ovo ima vez s hranjivom tvari zvanom arginin.

4. Vaš PMS bi mogao biti bolji.

Tijekom “onih dana” čak i najsitnije stvari toliko su iritantne da jednostavno poželite pobjeći iz vlastite kože.
Dobra vijest je da bi kokice zapravo mogle biti ono zbog čega će ti neugodni simptomi nestati. Ovaj međuobrok povećava serotonin, hormon dobrog osjećaja.

Leave a Reply