Psihologija

OVO SVI MORAJU ZNATI: 10 stvari o kojima vas lažu restorani brze hrane

Svi znamo da je brza hrana veoma loša za zdravlje.

Ali, zbog nedostatka vremena za pripremu zdravih obroka ljudi se često odlučuju za hranu iz fast food restoraana.

Ovo su neki od savjeta kako da dobijete najbolje od restorana brze hrane.

10. Ovo je najbolje vrijeme za posjetu restoranima brze hrane

Najbolje je da posjetite svoj omiljeni restoran brze hrane tijekom „špice“. To je vrijeme sa najviše kupaca i hrana mora biti svježa. Postoje dva perioda najvećih gužvi.

1. Između 11:00 i 13:00 sati.
2. Između 18:00 i 20:00 sati.

9.Kako uvijek dobiti svježi pomfrit

Kuhari su posolili cijelu seriju pomfrita. Dakle, ako tražite pomfrit bez soli, kuhari moraju pripremiti novu porciju, samo za vas.

8. Brza hrana koristi miris kako bi namamila svoje kupce

Čak i ako niste gladni, čim uđete u restoran brze hrane, pa čak i prođete pored njega, ogladnit ćete. Razlog za to je jednostavan. Više kupaca, više novca. Da bi pridobili mušterije, radnici brze hrane čine sve što mogu da šire miris svoje ukusne hrane po cijelom objektu.

7. Coca – cola vas čini gladnijim

Restorani brze hrane obično prodaju gazirana pića za manje novca nego čaj ili neko zdravije piće poput njega. Razlog je taj jer gazirani napitci sadrže ugljični dioksid koji će vas učiniti gladnijim i puno šećera zbog kojeg će tražiti više tečnosti.

6. Pomfrit nije samo krompir

Oduvijek sam volio jesti pomfrit i MacDonald. Uvijek je izgledao i imao bolji ukus od onih domaćih pomfrita.

Ali, otkrio sam razlog za to. Postoji više od 20 dodatnih sastojaka u pomfritu brze hrane. Naravno da ćete jesti krompir, ali ostalo su različite vrste masti, aditivi i promjene okusa i pojačivači koji čine pomfrit ukusnijim, ali štetnim.

5. Nikada nemojte ići na brzu hranu prerano!

Čak i ako morate na posao vrlo rano, nemojte tada kupovati hranu. Sačekaj malo. Zaposleni u Fast Food-u moraju očistiti lokal sa tonama hemikalija koje sve idu na vaš doručak ako odlučite da ga kupite odmah nakon što završe čišćenje.

4. Brza hrana nije ono što je bila

Moderna brza hrana se razlikuje od brze hrane od prije tri decenije. Kvaliteta je bila mnogo bolja jer smo imali više prave hrane. Ali kvalitet je skup i da bi maksimizirali svoj profit, franšize brze hrane su odlučile proizvoditi veće porcije sa jeftinijim zamjenskim sastojcima. Zato ima više kalorija u svemu što tamo jedete, a plus ne možete se zasititi.

Cheeseburger ima 75% više kalorija (skoro isto kao pizza), a pomfrit je dva puta kaloričniji zbog dodatnih sastojaka.

3. Milkshake ima 3 puta više šećera nego što je propisano

Jedna od glavnih asocijacija na brzu hranu je milkshake. Zato u milk shakeu u ima 3 puta više šećera nego što je dozvoljeno bilo kojim propisom.

2. Koriste naš primarni instinkt da jedemo rukama

Osim zbog očiglednih smanjenja troškova, restorani brze hrane nas uče da jedemo golim rukama zbog naše prirode. Ugodnije je jesti bez vilica i noževa, već isključivo golim rukama.

1. Puno bakterija u našim gaziranim pićima

Oblik česme na aparatu gaziranih pića jako je zahtjevan za čišćenje, zbog toga su te česme jako prljave. Sada možete pretpostaviti koliko bakterija i drugih neželjenih čestica imamo u našim gaziranim pićima koje naručujemo u restoranima brze hrane.

Leave a Reply