Novosti

12 stvari koje sretni parovi rade, a ako se pronađete barem u 3, na pravom ste putu

Dijeljenje zajedničkog života s partnerom može biti jednako ispunjavajuće i izazovno iskustvo. Mnogi zaljubljeni parovi na kraju se rastaju ili žive nesretnim životom, što dokazuje da je potrebno više od duboke naklonosti u vezi da bi ostali zdravi i veseli.

1. Uživajte u barem jednom hobiju zajedno.

Iako je sjajno da svatko od vas ima osobne hobije, također je bitno da nađete nešto u čemu ćete uživati ​​kao par. To može biti bilo što, od bavljenja određenim sportom ili zajedničkog gledanja filmova. Odaberite jednu aktivnost i posvetite joj se. Važno je da oboje učinite ovo dijelom svoje redovite rutine i što je najvažnije, da se zabavite i provedete neko kvalitetno vrijeme zajedno.

2. Poštujte međusobni prostor.

Sretni parovi dijele nevjerojatnu intimnost, ali i znaju kako ne prekoračiti granice. Poštivanje prostora voljene osobe i davanje prostora za disanje najvažnije je za radosno partnerstvo. Osjećati da ste ugušeni ili zarobljeni u vezi negativno je za vas oboje.

3. Odvojite vrijeme za godišnji odmor ili zajednička putovanja.

Ne mora biti ništa pretjerano otmjeno. To može biti vikend ili, ako nema novca, cijeli dan na plaži ili planinama. Ideja je ovdje opustiti se i provesti kvalitetno vrijeme zajedno, daleko od svakodnevnih briga i mogućih sukoba. Promjena okoline je uvijek osvježavajuća mogućnost.

4. Nemojte ići u krevet ljuti jedno na drugo.


Ako postoji problem, riješite ga odmah. Nemojte ga zatvarati i očekivati ​​da će se stvari riješiti same od sebe. Ovakav stav samo dovodi do ogorčenja. Zreli parovi razgovaraju o svojim problemima i ne drže zamjerke. Vaše mentalno zdravlje bit će vam zahvalno.

5. Recite “Volim te” barem jednom dnevno.

Ovo može zvučati očito, ali od temeljne je važnosti redovito komunicirati koliko vam vaš partner znači. Reći koliko ih volite i cijenite na značajan način može vas još više zbližiti. Važno je da se iskreno izrazite, kako ne biste zvučali automatski ili prazno. Reci to kao da to misliš.

6. Živite jedni od drugih neovisno.

Dijeljenje hobija i interesa jednako je ključno kao i autonomni život jedni od drugih. Priznati svog partnera kao potpuno neovisnu osobu s vlastitim idejama i čežnjama, a ne samo kao produžetak vas, jedna je od najkritičnijih stvari u zdravoj vezi. Prepoznajte svoju voljenu osobu kao jedinstvenu osobu i bit ćete na pravom putu.

7. Jedite svoje obroke u isto vrijeme.

Ako je nemoguće podijeliti svaki obrok zbog razlika u rutinama, pokušajte jesti barem jedan obrok dnevno zajedno. I stvarno uživajte u međusobnom društvu. Nemojte samo sjediti i listati telefonom. Poklonite jedno drugome svoju nepodijeljenu pažnju, pitajte ih o njihovom danu, napravite planove za vikend, itd. Provoditi kvalitetno vrijeme s partnerom kad god možete nikada nije loša ideja.

8. Podržavajte jedni druge snove.

Podrška nadanjama i snovima vašeg partnera učinit će da se osjeća voljeno i zbrinuto. Sretni parovi slušaju međusobne težnje i bodre jedni druge. Oni su također tu jedni za druge kada stvari ne idu kako treba i kada su teška vremena.

9. Njegujte povjerenje i odbacite ljubomoru.

Veza bez povjerenja će se na kraju raspasti. Ako ste pretjerano ljubomorni i posesivni, morate poraditi na tim problemima prije nego što to pogorša vezu koju dijelite vi i vaša voljena osoba. Ako vaš partner zapravo daje više nego dovoljno razloga da vas natjera na oprez, vrijeme je da procijenite situaciju i stavite svoje emocionalno zdravlje na prvo mjesto.

10. Rastite zajedno kao ljudi.

Nema ništa više frustrirajuće od toga da vidite koliko ste kao pojedinac narasli tijekom godina, a zatim shvatite da je vaš partner ostao potpuno isti kao kad ste vas dvoje počeli izlaziti. Osobni rast je prirodan i očekivan dio nečijeg životnog puta. Morate biti sigurni da se oboje krećete prema nečemu zajedno i da se ne rastajete dalje.

11. Podijelite poslove.

Prebaciti sve kućne poslove na jednu osobu recept je za katastrofu. Kada se jedna osoba osjeća preopterećeno time što sve mora raditi sama, to će stvoriti neravnotežu u vezi. Ako se poslovi ne mogu ravnomjerno podijeliti prirodno, pokušajte voditi popis svih stvari koje treba obaviti u kući. Dogovorite se s partnerom o tome tko što radi i neka popis bude negdje vidljiv. Oboje ste odrasle osobe koje su sposobne održavati svoj dom urednim.

12. Uživajte u malim gestama.

Velike geste mogu biti uzbudljive i romantične, ali je također važno cijeniti male geste. To može biti nešto tako jednostavno kao što je pitati trebate li nešto iz kuhinje ili protrljati stopala nakon dugog dana. Ako je iskrena i promišljena, uživajte i budite zahvalni što imate partnera punu ljubavi kojemu je stvarno stalo do vaše dobrobiti.

Možete li se povezati s bilo kojom od ovih situacija? Planirate li testirati ove savjete? Recite nam što mislite i podijelite ovaj članak sa svojom posebnom osobom!