Psihologija

8 PSIHOLOŠKIH TRIKOVA KOJI ĆE VAM TAČNO REĆI ŠTA LJUDI MISLE: Posljednji dobro zapamtite

Svi smo vjerovatno imali trenutke kada smo poželjeli da možemo pročitati tuđe misli.

Ali, šta ako vam kažemo da zapravo možete čitati ljude samo posmatrajući njihov govor tijela?

Pokazat ćemo vam nekoliko trikova koji će učiniti da izgledate poput superheroja koji mogu čitati misli.

Pratite oči sagovornika

Gledanje udesno i pravo prema gore znači laganje. Ali. gledanje lijevo i dolje dok govori znači da se govornik ili prisjeća činjenica ili skuplja svoje misli.

Ako sagovornik previše klima glavom

Ponekad, kada govorimo o nečemu što druga osoba možda ne voli, ona može početi kimati uzastopno i pretjerano.

Lažni osmijeh

Mnogi od nas se žale na bore koje se pojavljuju prerano. Ali ono što nismo znali je da vam bore zapravo mogu reći da li je osmijeh iskren ili ne. To je zato što lažni osmjesi nisu zarazni, pa se vaše oči neće smijati zajedno sa usnama.

Stezanje vilice

Stisnuta vilica je znak stresa. Ako vidite da sagovornik to radi to znači da razmišlja o nečemu stresnom. To se dešava podsvjesno.

Kako prepoznati da li su njihove emocije iznuđene

Emocije se podjednako otkrivaju u izrazu lica, pa ako im je jedna strana lica aktivnija od druge, možda lažiraju emociju.

Obratite pažnju kada podižu ruke.

Podizanje ruke u cijeloj dužini s udobnim držanjem daje moćnu, dominirajuću auru. Naprotiv, podizanje ruke ispod nivoa glave ukazuje na nesigurnost i stidljivost.

Obratite pažnju na dlanove.

Postoji mnogo gestova rukama koji mogu značiti jedno ili drugo. Među njima su i ova 2. Ako su vam dlanovi okrenuti prema gore, to znači da nešto predlažete ili pitate. A ako su vam dlanovi okrenuti prema dolje, to znači da nešto naručujete ili zahtijevate.

Obratite pažnju na udaljenost.

Obratite pažnju na to koliko vam je neka osoba bliska da biste utvrdili da li vas pozitivno gleda. A ako neko odstupi kada se približite, to bi mogao biti znak da veza nije obostrana. Ponekad čak možete reći kakav je odnos između 2 osobe prema udaljenosti između njih, piše BrightSide.